Jump to content

Ovršeni putni trošak


duksa

Preporučene objave

Pozdrav, evo molim vas da mi date neki savjet ili prijedlog sta da napravim. Zaposlen sam u drzavnoj firmi, imam otvoren zasticen racun na koji primam placu i putni trošak. Pošto zivim 100km od mjesta rada, poslodavac mi nudi da putni trošak primim ili u novcanom obliku ili u obliku zeljeznicke karte od kuce do posla. Kako putujemo nas vise autom, odsbrao sam novac. Iznos koji bi uplacivali svako mjesec bio je izuzet od ovrhe. Jucer je greskom nekog u racunovodstvu, novac uplaćen na tekuci racun, ne na zasticeni kao i obicno. Odma ujutro otisao sam u racunovodstvo, tamo su me poslali u finu di sam dobio 3 papira, od ta 3 poslodavac je jednog trebao popunit i ja ga vratit u finu. To sam i napravio. Međutim, gospode u racunovodstvu su OPET pogrijesile i napisale krivi OIB. Dok sam dosao natrag, novac je vec bio povucen i ja sam ostso bez putnog troska. Što uopce mogu napraviti i koje korake da poduzmem? Jer ja jednostavno za put 200 km svaki dan novaca nemam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 minuta, duksa je napisao:

Znaci iako je ovrsitelju vec isplacen moj novac, svejedno da inzistiram da u racunovodstvu ponove postupak? Hvala vam na odgovoru

Moguće je da su novčana sredstva već prenesena u korist ovrhovoditeljevog računa, međutim to nije Vaš problem. Ovršena su novčana sredstva protivno odredbama Ovršnog zakona i Vi imate pravo na te novce i to po hitnom postupku. Tako da nema razloga da se povučete sa svojim zahtjevom. Jeste dužni i zato ste ovršeni, ali to ne znači da nemate baš nikakva prava, dapače i ta se prava trebaju poštovati, a prvi u tom redu je poslodavac, pa neka ispravi svoju pogrešku i to žurnim postupanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, duksa je napisao:

Budem se onda tako i postavio i trazio od njih da mi zurnim postupkom vrate novac.

Sve mi je jasno. Samo im recite da su Vam ovršena novčana sredstva koja su sukladno čl. 172. Ovršnog zakona izuzeta od ovrhe, te da tražite da se ta njihova pogreška što prije ispravi i da Vam se prijeko potrebna sredstva žurno isplate. Ukoliko ne bude ovakvog postupanja poslodavca, slobodno se javite, pa ćemo vidjeti u kojem smjeru dalje rješavati problem. Naime, ako su sredstva prenesena u korist ovrhovoditelja, tada bi poslodavaca to trebao ispregovarati sa ovrhovoditeljem, a to opet nije Vaša obveza nego njihova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kako se postaviti sad i na cemu inzistirati? Oprostite sto vas gnjavim toliko, stvsrno nemam nekog kog bi mogao pitat za neki pravni savjet. Razmisljao sam cak da se postavim na nacin da dok mi se ne rijesi putni trosak, jednostavno ne dolazim na posao. Al mislim da bi to samo pogorsalo situaciju i da ne bi bilo opravdano

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sad, duksa je napisao:

A kako se postaviti sad i na cemu inzistirati?

A da im se pismenim putem obratite, te tražite da isprave svoje nezakonito postupanje na koje su višestruko upozoreni, te da Vam se isplate pripadajuća novčana sredstva i na taj način da Vam se omogući da dolazite na radno mjesto. Odnosno, da Vam se pismeno očituju o svome postupanju.

Prije 2 minuta, duksa je napisao:

Razmisljao sam cak da se postavim na nacin da dok mi se ne rijesi putni trosak, jednostavno ne dolazim na posao. 

Ovo ni slučajno, jer bi mogli dobiti otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 16 minuta, duksa je napisao:

Budem slozio dopis pa poslao. Ili da zatrazim da mi omoguce do kraja mjeseca da posao obavljam u mjestu di zivim. Jer isti odjel i radno mjesto postoji u mjestu di zivim.

Možete sve navedeno ponuditi kao opciju rješavanja, mada mi se čini previše komplicirano ovo sa premještajem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija