Jump to content

Doživotno uzdržavanje


sandratRI

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Unaprijed se zahvaljujem svima koji mi mogu dati neki savjet ili barem reci svoje misljenje i sugerirati nesto oko rjesenja problema.

Moja sestricna (75.god) je prije 2 godine sklopila ugovor o dozivotnom uzdrzavanju sa bracnim parom iz susjedstva. Pitala je i mene i moju suprugu prije toga ali mi nismo mogli primiti se te obaveze zbog mnogih svojih obaveza i zivotnih planova. Nama je bilo drago kada je sestricna uspjela naci neke dobre ljude koji ce se brinuti o njoj u zamjenu za nepokretnu imovinu (kucu u kojoj zivi) ali tek poslije njene smrti. Sve je bilo u skladu do prije koji mjesec kada nam je sestricna otvorila dusu i isplakala se te rekla kako o njoj nitko ne mari, ti se ljudi uobrazili i dovode svako malo svoje drustvo festaju cijele dane i noci, svadjaju se sa njome, sikiraju je, tjeraju njezine goste brane im ulazak u kucu jer su rekli da su oni gazde. Sestricna je saznala da su je prevarili i da je na jednom papiru napisano samo kuca nakon smrti a na drugom pise i sve ostalo sto ima od pokretnih i nepokretnih stvari (podeblji devizni racun) ali je nazalost to sve potpisano ne znajuci. Kaze da vec duze vrijeme suti nesmije im nista reci doslovno ih se boji jer rade sto zele a nemaju to pravo...iz ugovora ne rade i ne pridrzavaju se ni 10% onoga sto pise. Trazila je nasu pomoc a mi ne znamo sta joj reci...kaze da ima jos jedne susjede koji to sve znaju i mogu svjedociti a drugome nikome nije rekla jer se boji. Kaze da bi voljela sve to raskinuti i pokloniti nekome drugome, nesto dati u humanitarne svrhe ma kaze bilo sto samo njima ne jer je obolila radi njih a od njih nikakve koristi. Vjerovatno ako se ugovor raskine placaju se penali ali ni to joj nije problem sve ce platiti samo da joj se maknu sa ociju jer ce je u grob otjerati. Kradu joj po kuci i nose svojim kcerima...ma luda kuca. Molim Vas ako mi tko moze pomoci savjetom sta u takvom slucaju napraviti kome se obratiti...voljeli bi joj pomoci jer je jako razocarana i bolesna i boji se iz dana u dan sve vise. Kako se zastititi od njih. Kaze pa cak i nek sve uzmu samo da ih vise ne vidim da zivim u miru. Hvala 

uređeno: od sandratRI
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Načelno su ugovori dobrovoljni odnosi, i mogu se raskinuti kad više nema dobre volje da ih se vrši i da ih se pridržava. Kako se oni ne pridržavaju svog dijela ugovora, to se ona ne mora pridržavati svog dijela ugovora, ali ga mora formalno raskinuti, jer se takvi ugovori obično upisuju u zemljišne knjige. Oni mogu od nje potraživati naknadu za to što su kroz dvije godine dali za uzdržavanje, ako to mogu dokazati, ali ništa više od toga, a posebno nema govora o tome da bi im morala dati svu svoju imovinu. Prvo svakako trebate vidjeti kakav je točno ugovor potpisala (zašto je na stranom jeziku?), pa će onda sestrična i razraditi taktiku kako da ga raskine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija