Jump to content

Stanarsko pravo


Sanybee76

Preporučene objave

Moj brat i njegova bivša žena živjeli su u stanu mojih roditelja od 1994., 2006 su se razveli i brat je otišao u drugi grad kao postanar a ona je uz dopuštenje mojih roditelja ostala živjeti u tom stanu sa sinom do dana današnjeg. Bez obzira šta nije po meni poslje razvoda imala nikakva prava ostati u stanu živjela je samo radi sina da nebi ostali na ulici.  Sada moji roditelji traže da se izseli iz tog stana radi prodaje. uz šta ona odbija jer misli da ima nekakva prava šta se tiču tog stana. Pa ako mi netko može obijasniti kakva to ona prava u svemu tome ima.... Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , Sanybee76 je napisao:

kakva to ona prava u svemu tome ima

Nikakva. 

Naime, zaštićena je isključivo posjedovno, a to znači da je se neće moći nasilno iseliti toliko dugo dok po tužbi vlasnika nekretnine sud ne donese presudu kojom se istoj nalaže da u određenom roku preda posjed nekretnine oslobođenog od osoba i stvari, pa ukoliko ista ne postupi i po odluci suda, tad kroz ovršni postupak zahtijevate od suda da prisilno provede pravomoćnu i ovršnu odluku donesenu u parnici, odnosno deložacija. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija