Zagabria 5 Objavljeno u siječanj 9, 2020 Podijeli Objavljeno u siječanj 9, 2020 Poštovani, Nezadovoljna sam mišljenjem koje je Ministarstvo turizma dalo na moju upit vezano uz tumačenje Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata. Sam pravilnik neke stvari nije precizno definirao, a Ministarstvo ga (namjerno, kako bi pogodovalo ugostiteljima) pogrešno tumači, odnosno daje mišljenje koje je, po meni, potpuno netočno. Zanima me, kome se ja mogu sada obratiti? Koga mogu pitati za ispravno tumačenje zakona, koju višu instancu? Hvala vam! Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Ruby_Danderfluff 1977 objavljeno siječanj 10, 2020 Podijeli objavljeno siječanj 10, 2020 Po mom mišljenju, jedino je Vlada nadležna za nadzor ministarstava i zakonitost njihova rada, pa predlažem da se obratite Vladi RH. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Zagabria 5 objavljeno siječanj 10, 2020 Autor Podijeli objavljeno siječanj 10, 2020 (uređeno) Obratila sam se Vladi RH putem maila, i rekla da sam nezadovoljna tumačenjem pravilnika od strane Ministarstva Turizma, jer je mišljenje koje daju pravno neutemeljeno i nebulozno, te pitala kojoj se višoj instanci mogu obratiti za tumačenje zakona. Moj mail su proslijedili ministarstvu pravosuđa i zatražili od njih da mi odgovore a Vladu RH da stave u kopiju odgovora. Uređeno siječanj 10, 2020 od Zagabria MsBourne i Ruby_Danderfluff je reagirao na to 1 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Zagabria 5 objavljeno siječanj 18, 2020 Autor Podijeli objavljeno siječanj 18, 2020 (uređeno) Ministarstvo pravosuđa je odgovorilo: "Obavještavamo Vas kako Ministarstvo pravosuđa nije ovlašteno davati mišljenja ili tumačenja kada se radi o pitanjima koja nisu u nadležnosti ovog Ministarstva. Ljubazno Svoj upit možete poslati Hrvatskom saboru." Što reći na ovo? Uređeno siječanj 18, 2020 od Zagabria Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Zagabria 5 objavljeno veljača 11, 2020 Autor Podijeli objavljeno veljača 11, 2020 UPDATE: Sabor RH je odgovorio da nije nadležan, te me je uputio na Ustavni sud. Kakva država! 😅 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Ruby_Danderfluff 1977 objavljeno veljača 12, 2020 Podijeli objavljeno veljača 12, 2020 Po mom mišljenju, nijedno od tih tijela nije navedeno za apstraktno tumačenje zakona, zakoni se tumače samo kroz sudsku praksu u konkretnim, pojedinačnim predmetima, tako da ćete morati pokrenuti predmet ili više njih i dobiti praksu o tome. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.