Jump to content

Bjezanje i ne zaustavljanje..


Nedeljko1

Preporučene objave

Poštovani

Prije par dana nisam stao na zaustavljanje policije-kontrola prometa. Prekasno sam skužio a u međuvremenu popio sam par pivi i uhvatila me panika zbog stanja da sam mladi vozač i u alkoholiziranom stanju, Danas mi je stiglo iz PU da je počinjen prekršaj iz čl. 32. st. 1 za koji je propisana kazna od 3000kn do 7000kn i do 6mj bez vozačke i da dostavim podatke tko je vozio a ukoliko kao vlasnik vozila ne dostavim podatke propisana je kazna od 5000kn do 15000kn. E sad mene zanima ukoliko ja ne dostavim podatke dali se meni pripisuje i ovaj prekršaj što nisam stao makar oni neznaju tko je vozač i ovaj što nisam poslao tko je vozio dali postoji mogučnost da bude dualna kazna, ja sam svjestan svoje greške samo sad je kasno a bez vozačke ne mogu biti zbog posla. Molim savjet kako najbolje postupiti.
Hvala.

uređeno: od Nedeljko1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne valja ti niti ne dati podatke niti ne platiti kaznu. Ja nisam imao situaciju da sam klisao od njih, ali me snimila kamera i bez obzira što sam platio kaznu morao sam dostaviti i podatke o vozaču. Ako nemaš prekršaja od prije, oni ti ne mogu prišiti nešto drugo da je bilo, napiši svoje podatke da si vozio. Kada ti dođe rješenje sa kaznom piši na njega prigovor na sud i tamo navedi da je situacija bila takva da nisi na vrijeme primjetio policijske službenike. Oni prečesto znaju biti zaklonjeni iza drugih vozila, iza razno raznih ograda, živica, zgrada da se ne vide pa i to navedeni da nisu bili dovoljno uočljivi u to doba noći bez obzira na reflektirajuće prsluke koje nose. Navedi da nisu išli za tobom te da nisi mogao znati u datom trenutku da žele baš tebe zaustaviti. Napiši da nisi kažnjavan ako nisi, navedi da radiš za skromnu plaću, da prehranjuješ obitelj. Sve to da li je istina ili nije ti nitko najvjerovatnije neće provjeravati i ako ti je prvi puta možda prođeš uz pola kazne od 3000 kuna i bez da ti uzmu vozačku. U žalbi nemoj pisati da ti je žao i te spike, to ostavi za sud. Velika šansa ti je da će policijski službenik ako se i pojavi na sudu doći nakon pitaj Boga koliko vremena, a u međuvremenu će zaustaviti još podosta razno raznih vozača i vozačica i neće se baš najbolje sjećati XY noći i auta koji je prošao a nije stao. Dakako da će on to imati evidentirano da je tvoj auto bio i ti logički kad će tako pisati u podacima danima MUP-u ali neće moći preuvjerljivo svjedočiti na sudu protiv tebe. Na sudu budi pokoran, drži se priče da ih nisi mogao primjetiti na vrijeme, da nisu bili dovoljno uočljivi po mraku unatoč reflektirajućim prslucima, da ti nije bila namjera bježati, da nisu išli za tobom i to ponavljaj mala plaća, prehranjuješ obitelj, plaćaš kredit za školovanje, stvori o sebi sliku kao o savjesnom građaninu koji poštuje zakone i koji nije imao namjeru već je bio splet okolnosti. Uglavnom sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija