Jump to content

Kredit i nasljednici kredita


sunce123+

Preporučene objave

Živim u vanbračnoj zajednici 17 godina.Sin ima 15,nakon srednje u planu je fax.Ja imam 43 i radim na neodređeno r.v.Muž je godinama u inv.penziji.(2300kn)i godinama je u kreditu.Danas podiže opet kredit max što može cca 70 -100tisuća .Sa ovim što danas podigne na sljedećih 7 do 10 god. napravit će reprogram prošlog kredita a ostatak će prokockat.Nažalost.

Mog potpisa nema na kreditima.Ne želim i ne odobravam ovo što radi.

Ni ja ni muž na sebi  od nekretnina i pokretnina nemamo ništa.Živimo u stanu od njegove bivše firme i plaćamo mjesečne režije i najam.Mama mu na selu ima staru kuću koje se on odreka na ostavinskoj raspravi.

Moguć je i razlaz nas dvoje.

 

Pitanje:ako muž u budučnosti iz nekog razloga ne bude mogao plaćati rate kredita dali naplata ikako može da sjeda meni na moju plaću ili sinu kad završi školovanje tj.kad se zaposli?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da vi niste suduznici kredita, banka od vas ne moze traziti placanje istog, a u slucaju smrti supruga, samo ako vas sin prihvati nasljedstvo (bilo pokretnine ili nekretnine oca), tada nasljedjuje i dugove. 

S druge strane, ukoliko se razvodite, obzirom da je u pitanju vanbracna zajednica, vi necete imati formalni postupak razvoda, medjutim vas dvoje kao supruznici mozete pokrenuti parnicu podjele imovine kao bracne stecevine u kojoj moze biti postavljen i zahtjev za diobom dugovanja po kreditu. Ukoliko u takvoj parnici sud presudi da ste solidarni duznici po kreditu, tada mozete ocekivati i da banka postavi svoj zahtjev prema vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija