TotalnoNebitno 0 Objavljeno u siječanj 10, 2020 Podijeli Objavljeno u siječanj 10, 2020 Pozdrav, Imam pitanje ako je krada bila za manje od 500 kuna tocnije za 300 i ukljucen je dolazak policije dali je to automatski kaznena prijava? I jel se onda ne moze dobiti potvrda o nekaznjavanju vise? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
MsBourne 103 objavljeno siječanj 10, 2020 Podijeli objavljeno siječanj 10, 2020 Za kazneno djelo kradje male vrijednosti (do 1000kn) propisan je progon po privatnoj tuzbi, tako da sve ovisi o tome hoce li ostecenik podici kaznenu prijavu protiv vas. Ukoliko se pokrene privatna tuzba i sud vas osudi, tada necete moci dobiti potvrdu o nekaznjavanju. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Inficiuntur 0 objavljeno siječanj 10, 2020 Podijeli objavljeno siječanj 10, 2020 Dakle, danas mi je poznanica ulovljena u krađi u dm-u s artiklima ukupne vrijednosti 320kn. Pozvana je policija te su pisali prijavu, bez odvodenja u stanicu. Zanima me kakva je daljnja procedura, moze li se izbjeci sud i postoji li mogucnost da u buducnosti zbog navedenog djela nece moci podici potvrdu o nekaznjavanju? Unaprijed hvala na odgovorima Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
drot13 2269 objavljeno siječanj 10, 2020 Podijeli objavljeno siječanj 10, 2020 Policija nije napisala prijavu, nego su samo evidentirali krađu, a trgovina može sama tužiti ako želi. U pravilu ne tuže ako je roba neoštećena vraćena, a ako će joj se ponavljati, može se dogoditi da uđe u zonu kaznenog djela po službenoj dužnosti, pa ju tuži i policija. što se tiče potvrde o nekažnjavanju i drugim evidencijama, i dalje je čista. MsBourne je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
TotalnoNebitno 0 objavljeno siječanj 11, 2020 Autor Podijeli objavljeno siječanj 11, 2020 Pozdrav, Zanima me ako se ukrade nesto za 300 kuna i policija bude pozvana te se napise zapisnik, dali na kucnu adresu dolazi neki zapisnik ili kazna od suda ili samo u slucaju privatne tuzbe se ide na sud? Hvala unaprijed. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
tonybaraba 24 objavljeno siječanj 11, 2020 Podijeli objavljeno siječanj 11, 2020 Nemoj se puno sekirati. Nije to nista strasno proci ce. To nije kazneno djelo. Na sud te moze dovesti taj kojem si ukrao privatnom tuzbom a nek tuzi .a ti se ostavi losih navika. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
drot13 2269 objavljeno siječanj 11, 2020 Podijeli objavljeno siječanj 11, 2020 Je kazneno djelo, ali koje se progoni po privatnoj tužbi, tako da ostalo stoji. Ako se ponovi i ukupna vrijednost ukradenog prijeđe 1000 kuna, onda se može tužiti i po službenoj dužnosti, pa ulazi u evidencije i vidi se. I TotalnoNebitno, molim te da ne otvaraš više tema za istu stvar, sve možeš pitati u ovoj. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
TotalnoNebitno 0 objavljeno siječanj 12, 2020 Autor Podijeli objavljeno siječanj 12, 2020 Hvala Vam puno na odgovorima Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.