Jump to content

Porodiljna naknada i komplikacije


Kekac00

Preporučene objave

Poštovani, 

obraćam Vam se nakon puno raspitivanja kod "stručnih" osoba od kojih svaka ima svoju teoriju što se može, a što ne i svi trebaju "malo bolje proučiti zakone" kako bi mi mogli nešto više reći...

Dakle, bila sam na stručnom osposobljavanju od 12.12. 2018-11.12.2019. godine, u međuvremenu sam ostala trudna i završila sam stručno osposobljavanje. Znam da "staž" sa stručnog osposobljavanja ne mogu koristit nikako za otvaranje komplikacija, ali me zanima ima li smisla da me sada netko prijavi na mjesec-dva, pa da otvorim komplikacije i da do poroda primam tih cca 850 kn budući da staž sa stručnog ne ulazi i nemam 12 mjeseci neprekinutog staža? Rečeno mi je da staž sa stručnog ulazi u računanje staža za porodiljnu naknadu, pa me zanima hoću li onda imati pravo kada rodim (termin 1.7.2020.) na iznos plaće na koju bih se sada prijavila kod poslodavca? Tada bih imala 12 mjeseci staža sa stručnog i još 6 koje bih odradila kod novog poslodavca (ta dva mjeseca na prijavi, a ostatak na komplikacijama)?

Unaprijed hvala na vašim odgovorima i prije svega na svom vremenu koje ulažete za pomoć ljudima.

LP 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali biste cijelo vrijeme biti u radnom odnosu kod tog poslodavca da biste imali komplikacije 850,00 kn, porodiljnu naknadu u visini plaće, te onda drugih šest mjeseci do max. 3.991,00 kn, po mom mišljenju. Ako Vas poslodavac otpusti ili Vam prestane radni odnos, Vi ste ponovno trudnica izvan sustava rada. Naime, kad se prijavljujete za porodiljnu naknadu, morate dati prosjek tri posljednje plaće radi izračuna porodiljne naknade, a to je 45 dana prije očekivanog termina poroda, dakle još tada morate biti u radnom odnosu (do 15.05.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija