Jump to content

Prijava na dva radna mjesta


paula0405

Preporučene objave

Pozdrav

 

Suprug je potpisao ugovor na odredeno do 31.1.2020. Medutim, poslodavac ga je otpustio pocetkom mjeseca te mu rekao da ce biti prijavljen do 10.1. Za papire mu je rekao da ce biti gotovi oko 13.1. te da mu prijava u drugoj firmi moze ici od 11.1.

Suprug je nasao novi posao, te mu je prijava startala 14.1. Kako je trazio ispis o stazu sa mirovinskog, 13.1. je vidio kako ga poslodavac nije odjavio. Zvao je mirovinsko zbog dodatne provjere i rekli su mu da im za elektronicke usluge treba duze da prikazu pravo stanje te da bi 15.1. trebalo biti vidljivo.

Jucer, 15.1. je vidljiva nova prijava poslodavca, ali odjava starog ne. Pitanje je koje posljedice moze imati buduci da je prijavljen na dva mjesta? Bivsi poslodavac nista ne javlja, a on nije u mogucnosti otici osobno na mirovinsko za provjeru. Sve poruke od bivseg poslodavca ima: dokaz do kad je (trebao) biti u radnom odnosu kod njih, od kada moze startati nova prijava itd.

Velika je mogucnost da je bivsi poslodavac dobio za njega neke poticaje. Igra li to ulogu u njegovom slucaju buduci da bi trebao biti odjavljen 20 dana prije nego sto je istek ugovora?

Lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija