Jump to content

Opunomoćenje nepoznatoj osobi


Rio_72

Preporučene objave

Pozdrav,

Prije par mjeseci dobio sam od jedne osobe iz BiH poruku putem messengera koja želi da prodam zemljište za koje sam smatrao da je izgubljeno tijekom rata. U međuvremenu je postalo dio groblja. Moj pokojni otac je bio vlasnik tog zemljišta. Znam da bi se prvo trebala otvoriti ostavinska rasprava. Sad se traži od mene da dam opunomoćenje osobi koju znam samo imenom i prezimenom (javio se putem messengera) za otvaranje rasprave i zastupanje na njoj. Nije bilo nikakvog službenog zahtjeva već se sve odvijalo putem mesengera i maila. Jako sam sumnjičav što se tiče davanja punomoći osobi koju nisam nikad vidio, a cijeli postupak će možda imati veće troškove nego ja dobiti.

Ne znam što učiniti? Zna li itko kakav je postupak nasljeđivanja u ovakvim situacijama? Znam za situaciju iz susjedne Slovenije gdje se sve odvijalo bez davanja ikakve punomoći. 

uređeno: od Rio_72
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebao bi Vam odgovoriti netko tko poznaje BH pravo, ali kod nas je moguće opunomoćiti punoljetnu poslovno sposobnu osobu da Vas zastupa. Sad, koliko možete imati povjerenja u tu osobu... Naravno, ako nemate nikakvog interesa za tim zemljištem, nemate ništa niti za izgubiti, samo pazite za što točno potpisujete punomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu samo još reći da mi je javljeno emailom iz notarskog ureda kako bi se punomoć odnosila da u moje ime se podnese zahtjev  za pokretanje ostavinske rasprave za mog oca, da ja i moja majka  damo nasljedničke izjave kod javnog bilježnika za nekretnine koje bi islamska zajednica kupila. Čudno mi je kako me nije islamska zajednica službenim putem to tražila, već me se komuniciralo putem facebooka i messengera od osobe koju znam samo imenom i prezimenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija