Jump to content

Ne vidanje djeteta


Knowles1109

Preporučene objave

Postovani,

sa trenutnim suprugom sam u procesu razvoda braka. Imamo maloljetno dijete. U planu o roditeljskoj skrbi je dogovoreno da skrbnistvo pripada meni, a suprug ce vidati dijete svaki drugi dan i svaki drugi vikend. On se tog ne drzi i dijete vida mozda jednom tjedno na 3 sata. U izvjestaju centra za socijalnu skrb stoji da je postojalo obiteljsko nasilje jer je socijalna radnica sugerirala da mu se u takvim situacijama zaprijetim na sto je on rekao da sam ga jednom osamarila. u startu smo se odlucili za sporazumni razvod, ali ovakvo njegovo nepostivanje mog osobnog vremena je nepravedno. Susret s djetetom najavi dan ranije, a tog dana kaze vratiit cu ga za dva sata. Ako ja kazem da mi to ne odgovara jer sam npr. kod frizera vice na mene ili jednostavno posalje poruku da dolazi jer dijete zeli meni. Dijete je staro 4 godine. Zbog ovakvog ponasanja pozelim i da ga ne vida. Da li je suprug obvezan najavljivati susrete na vrijeme i drzati se plana ili zaista moze kako i kad hoce?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da je obvezan, zato plan i postoji. S obzirom na fazu postupka u kojoj se nalazite, ako već do sada niste, upozorite oca da je dužan poštivati plan, i to ne samo radi Vašeg slobodnog vremena, već ponajprije jer je to djetetu prijeko potrebno. Dijete ima pravo na oba roditelja, zato što mu to treba za zdrav razvoj, prema tome otac ima obvezu održavati redovan odnos sa svojim djetetom, a ne kada i koliko on to poželi. Nadalje, ako ste oca upozorili, a njegovo postupanje je i dalje isto, tada se obratite CZSS pa neka oni kao struka obave razgovor s ocem i upoznaju ga sa njegovim pravima, ali i obvezama prema djetetu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozz ja bih molila pomoć

U mojoj presudi o razvodu piše da mogu vidjeti djecu kad god sam u Hr

Inače živim u njemačkoj a djeca u Hr

Na kraju presude piše da postoji mogućnost da djeca borave samnom kod mojih roditelja u Hr

Bivši muž djecom manipulira brani kontakt prijeti sa svog i kcerkinog mob 

Postoji mogućnost da borave kod mojih roditelja to ne znači da moraju. ja sam dvaput htjela doći uzela apartman 20 km dalje od prebivališta djece međutim on Neda nego kod roditelja

Ima li on pravo tako postupati

Sta da radim molim savjet

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Anita 2 je napisao:

U mojoj presudi o razvodu piše da mogu vidjeti djecu kad god sam u Hr

Inače živim u njemačkoj a djeca u Hr

Na kraju presude piše da postoji mogućnost da djeca borave samnom kod mojih roditelja u Hr

Možete li napisati kako točno glasi izreka presude? I koliko dugo traje ovakvo ponašanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju imate osnovu da se javite nadležnom CZSS i da ih upoznate sa cijelom situacijom, od toga da se otac ne pridržava sudske odluke, pa do toga da Vam je uistinu uskraćeno pravo na susrete i viđanja s djecom, te da ih tražite da hitno posreduju, odnosno da upoznaju oca sa njegovim pravima i obvezama, kao i pravima djece na oba roditelja. Ukoliko ni ovo ne bude dovoljno, tada imate opciju da sudskim putem tražite izmjenu ove oduke u pogledu susreta i viđanja djece, jer je očigledno da dogovor ne funkcionira, a sve to skupa je isključivo na štetu Vaše maloljetne djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Anita 2 je napisao:

 Odgovor centra je mi ne možemo tu puno da učinimo probajte se dogovorit

Sta ja da se dogovara s nekim ko mi prijeti i ucjenjuje me

Mislim da je pametnije otići na policiju te im sve reći također pokazati vrijeđanje i prijetnje poslane s njegovog tel

Tako uglavnom radi nas CZSS. U Vasem slucaju kao sto sam vec bio rekao nekome, ako Vam suprug ne da dijecu da ih vidjate kada pravomocnom sudskom presudom imate pravo na to imate 2 opcije: 

1. Je da ga kazneno prijavite za kazneno djelo nepostivanja sudske odluke na stetu djeteta

2. Je ako na presudi od suda koji ju je donjeo imate klauzulu pravomocnosti i ovrsnosti tada mozete nakon sto Vam ne da dijete zatraziti ovrhu nad djecom, odnosno da mu se djeca oduzmu i daju Vama.

A

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija