Jump to content

Podjela vlastite imovine nakon razvoda


skarlet

Preporučene objave

Suprug je bio vlasnik kuće i stana koje je dobio darovnim ugovorom od roditelja za vijeme trajanja bračne zajednice. Kuću je prodao i meni dao od prilike petinu novca. Stan u kojem smo zivjeli 35 godina, sam od prilike 15 godina isključivo ja održavala, preuređivala, plaćala režije. Isto to sam činila i s kućom koja je prodana. Kupovala namještaj, ulagala u preuređivanje. Istovremeno, isključivo sam ja školovala djecu, punih 15 godina, suprug nije pridonosio ništa na ime uzdržavanja djece. Napominjem da radio u drugom gradu, te da smo živjeli odvojeno. Zadnjih 5 godina, zivimo zajedno, djeca su odrasla, a mi smo pred rastavom. Trazila sam supruga, budući da ima puno novaca od prodaje kuće, da mi, ili prepiše stan, ili kupi stan. Ne želi. Svjesna sam da je to sve njegova vlastita imovina, ali da li ja ipak nakon toliko godina braka imam neka prava. Napominjem da je kuća koja je prodana, iznajmljivana, ja sam čistila i radila, a novac je ubirao on.

uređeno: od skarlet
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, a što s ulaganjima u , npr preuređivanje kupaonice, kuhinje, postavljanje pločica, zidanje, rušenje i sl. Stan i kuća bile su ruine u koje sam ja ulagala da postanu pristojno mjesto za život. Ne radi se tu samo o namještaju. A što je s tim da za djecu nije doprinosio ništa? Mogu li to dokazivati na sudu? Ispada da sam bila sluškinja, koju on ako želi može izbaciti na cestu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za novčana, financijska ulaganja, ako su bila Vaša, možete tražiti povrat, jer će samo on uživati u poboljšanju standarda svoje nekretnine. To je obveznopravni zahtjev koji zastarijeva u roku od 5 godina, imali smo ovdje, od učinjenih ulaganja ili čak od kasnije, kad ste u situaciji da možete zatražiti povrat.

Što se tiče uzdržavanja za djecu, sada kad su punoljetna, to mogu tražiti ona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Kao dodatno, da napomenem, stan je u otkupu i ja sam 15 godina plaćala otkup stana, dakle tog istog kojeg je suprug dobio darovnim ugovorom od roditelja za vrijeme trajanja braka. Imam li tu ikakvih šansi? Inače ispada da sam na cesti ili da sam prisiljena zivjeti s njim, koji je ujedno i alkoholicar. U međuvremenu sam i teško obolila. Pa ja ne mogu vjerovati da  on na kraju ima stan, ogroman novac, a ja na cestu nakon svega. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija