Jump to content

Ogorčena


blazenka cukli

Preporučene objave

Poštovani,

Ja više ne znam kako da živim u ovoj jadnoj državi gdje svatko misli da može omalovažavati ljude i postavljati svoja pravila.

Radi se o sljedećem:Imam 57godina,teško se zaposlim zbog te činjenice ili ako već nađem posao,radim za minimalnu plaću uz totalno iskorištavanje na radnom mjestu.

Zbog takvih situacija spas sam našla sezonskim poslovima gdje se naradim ko konj,trpim razne zdravstvene tegobe ali sam prisiljena odraditi i bar malo više zaraditi za pristojan život i troškove tog života.Znam,svako odlučuje za sebe pa nam zato država ostaje bez radne snage.

I ove godine odradila sam sezonu do 16.10.vratila se kući,ubrzo se zaposlila ali zbog težine posla koje su izazivale zdravstvene tegobe ,nisam produžila ugovor.

Javljam se na burzu 13.01,imam pravo na novčanu naknadu i dobijem termin kod savjetnice 24.01.

20.01.dobijem poruku na viber od HZZ-a da je 24.01.zadnji rok za javljanje i ako se me odazovem da će se smatrati da ne želim tražiti posao.

Ljudi moji,pa čemu to?

Zar nas smatraju glupima i nesposobnima i otkud im pravo da nas omalavažavaju na taj način.

Ja sam se prijavila za traženje posla,dogovoren je termin,ovu poruku smatram prijetnjom koja je kod mene izazvala bijes i frustriranost i ne mogu si pomoći a da ne reagiram.

Smatram to nepotrebnim pritiskom na mene koji je izazvao ogorčenost i smatran to povredom prava osobnosti.ovo je uvrijeda za mene.

Želim naglasiti da se zbog obiteljske situacije liječim već 12 godina pod dijagnozom paničnog poremećaja i anksioznosti,i imam iza sebe masu neuspješnih  pokušaja da pravno riješim tešku situaciju u kojoj se nalazim i onda jedna državna ustanova uzme sebi za pravo da me uvrijedi kao i sve druge, miješajući se u moj život i pravo na duševni mir.

Jako sam ljuta,i želim pokrenuti tužbu zbog povrede prava osobnosti ali ne znam kome,da li da tužim državu ili HZZ.

Ne očekujem da me razumijete jer to može samo netko tko se nalazi u mojoj situaciji,puna sam strahova za budućnost i moje zdravlje ,ali molim vaš odgovor i vaše mišljenje o postojanju temelja za tužbu.

Sa takvim stvarima se susreću mnogi ljudi,pa što mi moramo trpjeti da nas svatko maltretira a nitko nas ne želi zaštititi.

Hvala unaprijed i lijep pozdrav.

Screenshot_2020-01-22-10-18-15-175_com.viber.voip.jpg

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, maknula sam Vam jedan od privitaka radi zaštite Vaših osobnih podataka, predlažem da ako smatrate da postoji nešto važno u prijavnici HZZ-u što želite istaknuti, da obrišete ostale osobne podatke iz kojih Vas se može identificirati.

Što se tiče ove poruke, radi se o automatiziranom SMS-u nad kojim djelatnici HZZ-a nemaju osobitog utjecaja, pa nemojte smatrati da se radi o prijetnji od strane osoba, već od strane strojeva ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija