Jump to content

kako ispraviti grešku iz ostavinske


ZdravekSprite

Preporučene objave

U ostavinskom rješenju nije bilo dobro definirano podjela udjela u nekretnini, što nismo primijetili niti ja, niti moj odvjetnik. Sada je došlo rješenje o uknjižbi i primijetila se greška (pošto postoci udjela nisu kako bi trebalo, suvlasnik je dobio 1/3, a trebao je dobiti 1/6 jer se radilo o bračnoj stečevini pri čemu majci pripada 1/2, a druga polovica se dijeli na 3 djela između majke i djeteta iz prvog i drugog braka).

Savjet odvjetnika je da se ne možemo žaliti i da taj propust spomenemo kod otkupa tog djela nekretnine

Da li je to točno?

PS bilo je više nekretnina i nisu se sve nekretnine dijelile na isti način, pa valjda zato nisam uočio da za tu nekretninu nije spomenut taj dio da je bračna stečevina i da se prvo treba podijeliti, s tim da se majka sudila sa djetetom iz prvog braka i na sudu je priznata bračna stečevina na toj nekretnini. Znači ima presuda očinskog i županijskog suda da je to bračna stečevina, a advokad savjetuje da se ne žalim?

uređeno: od ZdravekSprite
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon dodatnih konzultacija sa odvjetnikom detaljnije mi je objasnio problem.

Problem je jer mama nije upisala svoju polovicu bračne stečevine odmah nakon priznanja iste, tj. nakon donese presude na županijskom sudu.

Zašto nije, ne mogu je pitati jer je u međuvremenu umrla, ali pretpostavljam da joj to njena odvjetnica nije ni spomenula a pošto je još bila žalba na presudu županijskog suda pretpostavljam da nije smatrala presudu županijskog definitivnom. Uglavnom dok se čekala presuda vrhovnog ona je preminula, njena je odvjetnica otišla u penziju bez da je nekog o tome obavijestila, a na ostavinskoj raspravi mame situacija je objašnjena, ali javni bilježnik nije taj dio upisao, a niti spomenuo da bi se trebalo išta u vezi toga poduzeti, pa ništa nije poduzeto.

Kada je došla presuda vrhovnog suda i kad sam angažirao odvjetnika da se to napokon riješi, niti nova odvjetnica nije u vezi toga ništa spominjala ili predlagala da bi se prije konačne ostavinske oca trebalo išta poduzeti.

Kao što sam već spomenuo radilo se o više nekretnina i ja sam odvjetnici objasnio kakav bi ishod trebao biti na kraju i bio uvjeren da je to tako i opisano u ostavinskom rješenju.

Da li itko ima ikakvu ideju, kako se ova zavrzlama može riješiti, a da se ne svodi na očekivanje dobre volje suprotne strane da će prihvatiti sugestiju da je došlo do nesporazuma pa da njihov udio u stanu bi trebao biti upola manji, pa na temelju toga formirati cijenu koju traže za otkup tog dijela, jer već i sad procjenjuju po meni precijenjenu cijenu kvadrata.

Meni je prvo palo na pamet žaliti se ili pokrenuti neki postupak (dodavanje naknadno nađene imovine na maminu ostavinu ili nešto sl.), ali je savjet odvjetnika dogovor, što kod mene ne izaziva optimizam jer da je bilo malo više volje za dogovorom očev ostavinski postupak ne bi trajao preko 15 godina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija