Jump to content

Provjera tereta kod izvanknjižne nekretnine, stana


Teta Jelka

Preporučene objave

Molim pomoć. U susjednoj zgradi prodaje se stan, ali stanovi u zgradi su izvanknjižno vlasništvo i za zgradu je u tijeku postupak povezivanja zemljišnih knjiga u svrhu upisa zgrade na građevinskoj čestici i svih njezinih dijelova.

Neki stanari imaju vlasničko pitanje riješeno putem knjige položenih ugovora. Ovaj stan to nema, ali kažu da će se pitanje vlasništva riješiti u paketu kada prođe to povezivanje. Sada me zanima mogu li ja, budući da se radi o izvanknjižnoj nekretnini, nekako provjeriti dali je ovaj stan opterećenih nekakvim teretima (ovrha, kedit ili sl.). Moje pitanje bi bilo: KAKO I GDJE MOGU PROVJERITI EVENTUALNU  ZABILJEŽBU O TERETU NA IZVANKNJIŽNOJ NEKRETNINI - STANU?

Unaprijed zahvaljujem!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tesko cete dobiti pouzdane podatke, osim da provjerite na ZK da li imaju kakvih zahtjeva ili zabiljezbi, a za sve drugo se mozete osloniti samo na iskaz vlasnika. Ukoliko vam je takvo sto i dalje primamljivo za ulaganje, jedino da nadjete odvjetnika koji ce vam sloziti takav ugovor s kojim ce vas maksimalno zastititi u slucaju da se naknadno pojave neki tereti. Ali cak i pored takvog ugovora, morate biti svjesni rizika te procijeniti koliko vam se takvo sto isplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da sam na Vašem mjestu bila bih i više nego oprezna. Svašta je ovdje upitno, od vlasništva do tereta. Zašto osoba ne pokrene pojedinačni ispravni postupak, a koji se provodi radi usklađivanja izvanknjižnog stanja sa stvarnim. Nakon što sud donese rješenje u pogledu njenog zahtjeva, ona se može uknjižiti kao vlasnik nekretnine, a Vi sigurni u vlasništvo i stvarno stanje u teretovnici, možete kupiti ovu nekretninu. U protivnom mislim da riskirate i više nego previše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija