Jump to content

ZASTARA KAZNENOG DIJELA


pajo patak

Preporučene objave

Molim pomoc

osuden  na kaznu zatvora u trajanju 1 god ( pravomocna presud 07mj/2015 , dijelo pocinjeno 2007 god )  i u drugom predmetu  1god  i 10mj , (pravomocna presuda 01mj/2013) , dijelo pocinjeno 2010 god ) ,  pravomocnou presudu i poziv na izdrzavanje kazne zatvora nisam primio i nedostupan sam  , iako sam sudjelovao u kaznenom procesu , zanima me , dali se mogu osloniiti na zastaru , dali imam kakvih opasnosti da neode u zastaru , te kako mogu docui do podataka tocnih , te dali ima potrebu se bojati ako ukljucim odvjetika za detaljne informacije ( uvid u spis i sl)  da mi se nece nesto po zlu krenuti  , te s obzirom da se mijenujao zakon zastarjevanja u vremenu kada je proces bio u tijeku , te dali mi moze netko pomoci s savjetom sta raditi s obzirom da je sada dosta vremena proslo , dali zastara se moze docekati i k ada po Vasem misljenju ona nastupa ,  ili koji korak da poduzimam i kada a da se ne bojim da mi se situacija ne iskomplicira  ( produzenje zastare , ili nesto)  hvala unaprijed  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Angažman odvjetnika neće prolongirati tijek zastarijevanja, jer se radi o apsolutnoj zastari. Međutim, Vas zanima zastara izvršenja kazne, a ne zastara kaznenog progona, jer su Vama kazne već izrečene i pravomoćne su. Za izrečenu kaznu do jedne godine je zastara 6 godina od izrečene kazne, a za jednu godinu deset godina od izrečene kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 11 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija