Jump to content

Suvlasništvo


Bulo

Preporučene objave

Poštovani,

Suvlasnik sam 2/3 parcele koju sam oplemenio  na kojoj sam napravio malu poljsku kućicu. Sad nakon gotovo trideset godina, suvlasnik 1/ 3 traži da mu dan ključ od kućice jer je po zakonu on suvlasnik svega što je na parceli. I još jedno pitanje. Da li mogu nekako  isplatiti suvlasnika treće trećine, jer to on ne želi.

Hvala na odgovoru.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 29 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Možete pokrenuti postupak razvrgnuća parcele, na način da se ona podijeli geometrijskom diobom na dio koji koristite Vi i dio koji koristi drugi suvlasnik, a ako to nije moguće, onda da se proda nekretnina i podijeli novac sukladno suvlasničkim omjerima, odnosno da jedna strana isplati drugu.

Zahvaljujem

Jeli to znači da suvlasnik 1/3 dobiva od prodaje nekretnine (mislim na kućicu) koju sam ja izgradio, ili bi se ona izuzela iz cijene ukupne vrijednosti parcele, s tim da se isplati samo trećina vrijednosti zemlje bez objekta na njoj.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravilu prije ulaska u posjed suvlasničkog dijela potrebno je dogovoriti se o načinu korištenja, posebice ako se ulaže-kao što ste vi učinili.

U slučaju da sud ne prihvati vaš prijedlog da se vama dodijeli dio gdje se sagradili kućicu, jer ste većinski vlasnik, 1/3 dijela ide drugom suvlasniku. Mislim da bi sud vjerojatno na vaše traženje naložio otkup preostale 1/3 dijela, posebice ukoliko je nemoguće cijepanje- geometrijska dioba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija