Jump to content

Prodaja kuće


kalimol

Preporučene objave

Poštovani, vlasnici smo kuće koja nije legalizirana, pa tako nije ni uknjižena (upisana je kao oranica).  Rečeno nam je da je rok za legalizaciju prošao. Ne znam što sad napraviti. Može li se kao takva prodati nekom investitoru koji bi na tom mjestu mogao izgraditi zgradu? To pitam jer smo takvu ponudu dobili, ali od osobe koja s tim nije bila upoznata. Uopće se ne razumijem u te stvari, pa ako netko može pomoći savjetom....... :)Unaprijed zahvaljujem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, kalimol je napisao:

Rečeno nam je da je rok za legalizaciju prošao.

Je, rok za legalizaciju, tj. predavanja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju po povoljnijim uvjetima je bio do 30.06.2018.

prije 1 sat, kalimol je napisao:

Ne znam što sad napraviti.

Možete probati legalizirati u redovnom postupku (ili moliti svevišnjeg da netko opet produži rok za legalizaciju po povoljnijim uvjetima) koji je dosta stroži a što znaći da građevina ne može odstupati od odredbi PP te doprinosi iznose kao i za svaku novu građevinu, u biti puno veći nego po povoljnijim uvjetima.

prije 1 sat, kalimol je napisao:

Može li se kao takva prodati nekom investitoru koji bi na tom mjestu mogao izgraditi zgradu?

Može, ali morate biti svjesni da u tome slučaju ne prodajete i građevinu, tj. nešto što nije legalno i kao takovo ne postoji. Poradi toga će vam svaki investitor ponuditi sitniš jer bi tu građevinu ionako rušio a ne može na osnovu nje, pošto nije legalna niti plaćeni doprinosi, umanjiti doprinose za novu građevinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , kalimol je napisao:

Mogu li negdje saznati koliko bi ti doprinosi mogli iznositi?

Zavisi o kojem se području radi, za obiteljske kuće do 400m2, A-grad Zagreb i ZOP je 11,25 kn po m3, B-ostalo područje RH 7,50 kn/m3, C-područja posebne državne skrbi 2,80 kn/m3, a sve se to umanjuje ako se radi o HRVI i sl.

Iznos komunalnog doprinosa propisana je Odlukom o komunalnom doprinosu JLS. Znate li možda je li već nešto plaćeno nakon pravomoćnosti građ.dozvole koju spominjete? Jer ako je u bit bi se plaćali samo za dio koji je sagrađen mimo građ. dozvole.

prije 2 sati , kalimol je napisao:

Nisam napomenula da kuća ima građevinsku dozvolu, ali je sagrađena 1 metar duža i navodno zato nije mogla biti upisana.

Ovo je svakako dobra činjenica i pretpostavljam da, kako ste naveli da je 1 m duža a ne šira, da ne bi stvarno stanje bilo protivno prostornim planovima, no to bi nabolje saznali u ovl.arh.uredu ili upravnom odjelu za prost.uređenje i gradnju JLS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija