Jump to content

Uznemiravanje od strane odvjetničkog ureda


lutherus

Preporučene objave

Ukoliko nije prikldan dio ja se ispričavam.

Pred 2 godine bivši radnik je dobio otkaz radi odavanja poslovnih tajna, narušavanja intelektualnog vlasništva te prouzročenog gobitka poslodavcu od 870 000kuna koji je doveo do stečaja i likvidacije tvrtke. DORH je odbacio tužbu radi odavanja poslovne tajne uz obrazloženje kako je isto nemože definirati niti utvrditi prema RH zakonima. Radnik je tužio firmu i mene radi neisplate plaća te je podignuta ovrha na imovini firme ali i mojoj imovini. Konkretno trenutno su 3 ovrhe na privatnoj osobi na isti iznos prema istoj isnovi, za istu osobu te je sud sa 20.12.2019 sproveo četvrtu ovrhu za isto. Međutim, 27.1.2020 odvjetničko društvo koje zastupa bivšeg radnika ponovno podiže tužbu na općinskom sudu za istu stvar pod istim temeljima. Trenutno je predano 7 tužba za koje su održana suđenja na općinskome sudu, 3 na prekršajnome i 2 na kaznenome sudu. U međuvremenu meni su bilo upučene i prijetnje koje je policija odbacila, prijetnje mojo suprizi te je nad njom provedeno nasilje i uvrede na temelju njene rase i nacioalnost, odvjetnik koji zastupa bivšeg ranika je nazvivao cijelu moju radbinu i prijeto zatvorom te su uputili prijetnje i pozive mojem novom poslodavcu u Dallas Texas što je kao posljedicu imalo moj otkaz.

Moja pitanja su sljedeća. Koliko puta se može osobu tužiti za isto sjelo na istome sudu po zakonu te koji zakon i paragraf to definiraju? Koliko ovrha po istome temelju može biti sprovedeno nad osobom? Dal postoji legalan naćin u Hrvatskoj za naknadu štete nastale odavanjem poslovne tajne i dal postoji legalan naćin za naknadu štete poslodavcu od strane radnika? Dal mogu tužiti bivšeg radnika i njegovog odvjetnka radi prijetnji, duševne nanesene boli i psihičkog uznemiravanja? Ja sam profesinalan pilot te trenutno nemogu dobiti licencu radi psihičke rastrojenosti a manifestiralo se i na oku te je zabilježen gubitak vida na ljevome oku te nemogu mirno spavati niti voditi život bez straha od novih prijetnji i tužbi. Prijava odvjetničkoj komori nije pomogla već je samo pogoršala situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sve nisu isti postupci i nisu za iste stvari - prekršajni postupak je za prekršajno djelo, kazneni za kaznena djela, a na općinskom (zacijelo građanskom) sudu su parnice ili ovršni postupci. Jedini način da Vas odvjetnici prestanu uznemiravati jest da se i Vi oboružate odvjetnicima. Gnjavi se onoga tko je slabiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

To sve nisu isti postupci i nisu za iste stvari - prekršajni postupak je za prekršajno djelo, kazneni za kaznena djela, a na općinskom (zacijelo građanskom) sudu su parnice ili ovršni postupci. Jedini način da Vas odvjetnici prestanu uznemiravati jest da se i Vi oboružate odvjetnicima. Gnjavi se onoga tko je slabiji.

Da jesu različiti sudovi, međutim na svakome od njih je nekoliko tužba za isto dijelo, sa istim elementima, etc etc etc međutim koliko vidim po istoj osnovi je moguće samo jedna pravomoćna presuda te je moguće provesti jednu ovrhu, međutim ja imam 6 na parničnom, 2 na kaznenemo i 2 na prekršajnome. Stoga smatram da su moja prava povrijeđena a kako su predani dokazni materijali neki nestali a neki bili izmjenjeni zanima me kako se to može desiti i želim tužiti sud. Zanimljivo kako se u jednom slučaju može prekršiti zakon i to baš u instituciji koja bi ga trebala provoditi.

 

Da mislim uzeti odvjetnika i trenutno tražim odvjetnika koji je voljan zastupati ali u tužiti drugo odvjetničko društvo radi psihičkog zlostavljanja i duševne boli, nekoga tko želi pregledati sve papire.

 

Također imam saznanja o arhitektonskom birou iz Varaždina čij vlasnik krivovori poslovne knjige, račune i mailove korespodnecije te šalje ovrhe putem lažirane dokumentacije. Prijavio sam DORH-u međutim oni su odbili slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija