Jump to content

Prijam sluzbenika u upravno tijelo


Markinjos

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima me je li moguć prijam službenika iz javne ustanove (pravna osoba) u upravno tijelo lokalne samouprave (konkretno gradski upravni odjel), a bez raspisivanja natječaja? Ta jedinica lokalne samouprave je i osnivač te javne ustanove, te se sredstva osiguravaju proračunom te jednice.

Rečeno mi je da se natječaj obavezno mora raspisati no sukladno važećim pravnim propisima (Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, čl. 18), natječaj se ne mora raspisati ako se radi o osobi zaposlenoj u pravnoj osobi s javnim ovlastima već se takva osoba prima na temelju pisanog sporazuma dvaju čelnika.

Budući da se kod konkretne javne ustanove, a koja se nalazi na popisu tijela javne vlasti koje je na svojim službenim stranicama objavila Vlada RH (https://data.gov.hr/dataset/azurirani-popis-tijela-javne-vlasti), radi o pravnoj osobi s javnim ovlastima logično je da se natječaj ne mora raspisivati već da se primi u službu na temelju pisanog sporazuma.

Gdje sam u krivu?!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija