Jump to content

obustava ustege s plaće


znanjazeljna

Preporučene objave

Poštovani,

 

  radniku se usteže određeni iznos plaće temeljem zahtjeva za izravnu naplatu.

 Poslodavac zaprima od odvjetnika ovrhovoditelja dopis da prestane sa ustezanjima plaće jer je između vjerovnika i dužnika (ovrhovoditelja i ovršenika) postignut sporazum o daljnjem namirenju.

Prema sporazumu ĆE (po uplati iznosa određenog sporazumom) ovrhovoditelj povući zahtjev za izravnu naplatu pred Finom   temeljem kojeg se usteže plaća. No rok za  uplatu  duga prema sporazumu  je 8  dana, odnosno ističe nakon obračuna plaće za idući mjesec.

Može li poslodavac temeljem obavijesti odvjetnika ovrhovoditelja  i u prilogu zaprimljenog sporazuma jednostavno prestati ustezati plaću, a ustvari još ne zna hoće li u zadanom roku od 8 dana ovršenik izvršiti svoju obvezu plaćanja, temeljem čega bi tek po toj uplati ovrhovoditelj povukao zahtjev za izravnu naplatu pred Finom?

Treba li poslodavac zatražiti dokaz da je tražbina namirena ili dokaz da je zahtjev za izravnu naplatu povučen pred Finom ili može temeljem obavijesti odvjetnika prestati sa ustezanjem ,  s obzirom da je osim dostavljenog sporazuma o namirenju odvjetnik u samom dopisu  napisao da putem tog dopisa on u ime stranke (ovrhovoditelja) povlači zahtjev za ustegu (prema poslodavcu)?

Unaprijed hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija