Jump to content

razvod braka


buffalo

Preporučene objave

doc14853320200129101952.pdf

 

Poštovani u tijeku je tužba od strane žene za razvod braka. Pretpostavka je da je sud već slao poziv za prvo ročište, ali ono nije preuzeto. U privitku je poziv od centra za socijalnu skrb u predmetu obavijest policije. Imate li ideju o čemu se radi. Napomena slučaj je bez djece, over 18 g. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da je bilo prijave od supruge za ob.nasilje i naravno lažno, ali takva vremena...slucaj završen, sutkinja odrezala par stotina kuna i covjek postao “obiteljski nasilnik” a od nasilja ni N...ali, takva vremena...jel to onda provjera od strane socijalnog centra ima li i dalje “nasilja” ili ne? 

Ovo sa naknadama i pravima od centra nista nije u ovom slucaju.

“osim ako se nekoj od osoba ne sprema postupak radi lišenja poslovne sposobnosti.”

sto je sa ovime, jel moze ona nesto tražiti po tom pitanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakva je procedura sa ne preuzimanjem poziva za ročište? Pretostavljam da je već upućivano možda i dva puta (to iščitavam iz ovog privitka). Sigurno da ne mogu vječno ne primati poziv, pa me zanima kakva je procedura koliko mogu "kupovati" vrijeme sa ne preuzimanjem poziva. Možete li iščitati it ove kopije iz spisa predmeta da li je to drugo slanje poziva ili ne.

IMG_5015.JPG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

poštovani , sud mi se obratio pismom u privitku. Jesam li u pravu ako ne sto je to. Da li to Sud traži moje očitovanje jesam li suglasan sa prijedlogom žene kojom me tuži za razvod braka. Ja bih sad trebao s tim se složiti ili reći zašto se ne slažem pa to opisati u povratnom pismu.  Ili je to nešto sasvim drugo.

Hvala.

 

Razvod bez djece (1).pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

Da, možete se očitovati, ali ni ne morate.

Mogu se očitovati u kojoj formi? Osporavati njenu tužbu ili što navesti u izjavi ?

Znači očitovao se ja ili ne isti mi je ishod? Ročiste se zakazuje.

Da li se produžava vrijeme zakazivanja ročšta ukoliko se očitujem ili je svejedno? 

Koji je slijedeći korak suda?

Za koliko vremena mogu očekivati prvo ročište?Razvod bez djece (1).pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, dozvolite da se i ja uključim u raspravu i da iznesem svoje mišljenje....

, buffalo je napisao:

doc14853320200129101952.pdf 1 MB · 12 downloads

...u tijeku je tužba od strane žene za razvod braka. .. 

Nije u tijeku tužba, kako navodite, već sudski postupak za razvod braka, kojeg je zatražila supruga podizanjem tužbe za razvod braka...

Nadalje, ova dva priložena dokumenta, uopće, ne moraju biti usko vezana, tj. odnositi se na isto, a mogu ali nije u pitanju isti postupak, jer je razvidno da se prvopriloženi odnosi na postupanje djelatnika CZSS po obavjesti policije, dok se drugi odnosi upravo na naprijed spomenuti razvod braka...

prije 8 sati , buffalo je napisao:

Mogu se očitovati u kojoj formi? Osporavati njenu tužbu ili što navesti u izjavi ?

Znači očitovao se ja ili ne isti mi je ishod? Ročiste se zakazuje.

Da li se produžava vrijeme zakazivanja ročšta ukoliko se očitujem ili je svejedno? 

Koji je slijedeći korak suda?

Za koliko vremena mogu očekivati prvo ročište?Razvod bez djece (1).pdf

Kao što sam naprijed napisao, dokumenti su različite naravi, pa bi krenuo analizom drugopriloženog...

Dakle, u drugom dokumentu se obavještavate, Vi ili neko drugi na koga se odnosi, da je supruga pokrenula sudski postupak za razvod braka podnošenjem Tužbe za razvod braka...., e sada, kao što su Vam i moje prethodnice napisale, Vi se možete, ali i ne morate, u navedenom roku (15 dana) očitovati na navode u priloženoj tužbi, ali Vam to ništa ne mijenja stvar, doduše, možete, kao što ste i sami napisali, "kupovati" vrijeme, no neznam radi čega, jer će sud kad-tad donijeti presudu i rastaviti brak, sud u postupku ne utvrđuje krivca za razvod braka, već utvrđuje da li su se stekli uvjeti iz čl. 51. st. 2. ObZ (teško i trajno poremećeni obiteljski odnosi), a na koji članak se, najvjerojatnije, supruga poziva obzirom na sve drugo što navodite, ja još nisam čuo, a ni doživio, da sud nije rastavio brak ako bi jedna strana, jedan od supružnika, zatražila razvod braka zbog teško i trajno narušenih obiteljskih odnosa...

Dakle, sljedeći korak suda je zakazivanje ročišta i utvrđivanja činjenica da li su, zaista, obiteljski odnosi teško i trajno poremećeni, te kad utvrdi te činjenice, rastavlja brak (donosi presudu o razvodu braka)

Što se tiče vremena za koje možete očekivati zakazivanje prvog ročišta, to Vam niko ne može decidirano odgovoriti, to ovisi o zauzetosti suca kojem je predmet dodijeljen, no, vjerujem, dosta brzo...

Što se tiče prvog priloženog dokumenta, radi se o pozivu CZSS temeljem obavjesti policije, dakle u policiji je zaprimljena neka prijava koja zahtijeva postupanje CZSS, te je policija o tome izvjestila djelatnike CZSS i oni dalje vrše postupanje, e sada, što je u pitanju, to Vam ovdje niko, decidirano, ne može odgovoriti dok se ne odazovete i ne saznate o čemu je riječ (može biti jedan od spomenutih razloga, može biti da je u pitanju osoba koja je pod zaštitom CZSS isl.), kažem, kao što navodi i poštovana Ruby, nećete doznati dok se, osobno, ne odazovete i ne saznate pravi razlog, moja sugestija je da se odazovete i vidite o čemu se radi, jer, kao što sam i naprijed naveo, nećete dobiti ništa sa "kupovanjem vremena", odugovlačenjem, kad-tad ćete se morati odazvati i riješiti to, ovako si samo "komplicirate život", živite u neizvjesnosti, a opet se to samo od sebe neće riješiti, već ćete to sami morati rješavati, onda bolje prije, nego kasnije, što naš narod kaže "što možeš danas, ne ostavljaj za sutra"...

Dakle, da rezimiram svoje sugestije bez da nekog povrijedim i "držim predavanje" o životu, u životu se nesmije bježati od problema, već se suočiti sa njima i gledati ih čim prije adekvatno riješiti, jer ako se "bježi" od jednog, može iz njega nastati dva, tri i ko zna koliko drugih, ako se bježi od malog problema, može nastati još veći.....oprostite nisam imao nikakve namjere da Vas povrijedim, samo iznosim svoje razmišljanje u koje sam se uvjerio da je ispravno u niz situacija osobnog života, a i života drugih..

Želim Vam svaku sreću i brzo rješavanje nastalih problema..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , buffalo je napisao:

Znači očitovao se ja ili ne isti mi je ishod? Ročiste se zakazuje.

Tako je, jer nikoga ne možete prisilno zadržati u braku. Očitovati se možete u pismenoj formi, a sadržaj Vašeg očitovanja ovisi o sadržaju tužbe koju ste zaprimili, odnosno o navodima o kojima se želite očitovati. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Željac047 nemaš se sto ispričavati, iznio si svoje mišljenje i hvala ti na tome. Bio si vrlo detaljan i koristan. Tako da imaš pivo. 

Imam svoje razloge zašto sam izabrao taktiku "odugovlačenja" i sada se pokazuje tj. potvrđuje da sam bio u pravu glede toga.

Nadalje savršeno sam svjestan da ovo što ste napisali slijedi. A najmanje želim neku prisilu.

prije 10 sati , Željac047 je napisao:

jer će sud kad-tad donijeti presudu i rastaviti brak,

 

prije 6 sati , Borbena7 je napisao:

Tako je, jer nikoga ne možete prisilno zadržati u braku.

Međutim, htio bih te "informirati" i staviti ovo u kontekst tvoga odgovora da sam ženi ponudio i POTPISAO sporazumni raskid braka i darovni ugovor nekretnine na nju samo uz uvijet da ispoštuje datum na sporazumnom i darovnom koji nije nerealan ali je bitan. Dakle, na stolu ima potpisanu ponudu sa moje strane (sporazumni i darovni) , ali vrag ne spava.

Što se tiče tvoga "ova dva priložena dokumenta", oni jesu povezani, jer danas je moderno lažno optužiti i biti "najbrži prst" u svijetu jelenefebruarke i prijaviti policiji "nasilništvo" tako da sam odradio poziv u CZSS.

Taj sastanak u CZSS je blago rečeno bio jaooooooo. To je strašno kako ljudi rade tamo i što oni poučavaju, savjetuju i predlažu ljudima. Kratim max, Koliko je groteskno bilo odrađeno sa njihove strane i na što su me upućivali je to da sam  na kraju tog postupka JA NJIMA DIKTIRAO što će pisati u izvješću. Žene su bile korektne, ali državo RH.!!!

Prilažem prijedlog tužbe koja je u prilogu pisma. 

Znači moje očitovanje treba ići u smjeru osporavanja "ne funkcioniranja bračne zajednice" kako je navela žena u tužbi?

Jer svakako imam plan napisati nešto.

Hvala na odgovorima.

lp

 

Tuzba.JPG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , buffalo je napisao:

..Bio si vrlo detaljan i koristan. Tako da imaš pivo... 

Hvala na pivu, ali rađe nebi, u životu nisam konzumirao alkohol...možde kad budem punoljetan - šala mala...

prije 2 sati , buffalo je napisao:

Imam svoje razloge zašto sam izabrao taktiku "odugovlačenja" i sada se pokazuje tj. potvrđuje da sam bio u pravu glede toga.

Poštujem, Vi najbolje znate..

prije 2 sati , buffalo je napisao:

Međutim, htio bih te "informirati" i staviti ovo u kontekst tvoga odgovora da sam ženi ponudio i POTPISAO sporazumni raskid braka i darovni ugovor nekretnine na nju samo uz uvijet da ispoštuje datum na sporazumnom i darovnom koji nije nerealan ali je bitan. Dakle, na stolu ima potpisanu ponudu sa moje strane (sporazumni i darovni)..

Poštovani, ako ona ne želi potpisati sporazumni razvod braka, razvod braka po čl. 51. st. 1. ObZ, niko nju na to ne može prisiliti, ko zna što je njoj na pameti....

prije 2 sati , buffalo je napisao:

Što se tiče tvoga "ova dva priložena dokumenta"oni jesu povezani ..

To sam i napisao, da je moguće da su povezana, ali nije isti postupak.... citiram:

....ova dva priložena dokumenta, uopće, ne moraju biti usko vezana, tj. odnositi se na isto, a mogu ali nije u pitanju isti postupak, jer je razvidno da se prvopriloženi odnosi na postupanje djelatnika CZSS po obavjesti policije, dok se drugi odnosi upravo na naprijed spomenuti razvod braka...

prije 2 sati , buffalo je napisao:

.. jer danas je moderno lažno optužiti...Taj sastanak u CZSS je blago rečeno bio jaooooooo. To je strašno kako ljudi rade tamo i što oni poučavaju, savjetuju i predlažu ljudima..

U potpunosti se slažem sa Vama i znam da se, nažalost, u dosta slučajeva to događa, ali..., valjda će i tome jednom doći kraj, mora...

prije 2 sati , buffalo je napisao:

..Znači moje očitovanje treba ići u smjeru osporavanja "ne funkcioniranja bračne zajednice" kako je navela žena u tužbi?..

Razvidno je da se ona u tužbi poziva na teško i trajno poremećene obiteljske odnose (čl. 51. st. 2. ObZ) i na to da je od prestanka bračne zajednice prošlo godinu dana i više (čl. 51. st. 3. ObZ), to su uvjeti po kojima sud može razvesti brak....Vi možete osporavati njezine navode što se tiče bračne zajednice, ali kako ćete osporiti teško i trajno poremećene obiteljske odnose, kad je i po Vašim navodima ovdje tome tako...

Dakle, Vi se očitovali ili ne, ročište će biti zakazano i sud će razvesti brak na osnovu teško i trajno narušenih obiteljskih odnosa, jer, kako Vam je napisala i poštovana borbena7, nikoga ne možete prisilno zadržati u braku, ne kažem da to Vi želite, ali...

Još jednom sretno i držite se...!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , Željac047 je napisao:

.. U potunosti se slažem sa Vama i znam da se, nažalost, u dosta slučajeva to događa, ali..., valjda će i tome jednom doći kraj, mora...

Oprostite da pojasnim ovaj svoj navod da nebi bio pogrešno shvaćen i protumačen.. 

Slažem se sa Vama što se tiče rada djelatnika CZSS, u velikoj mjeri znaju zakomplicirati, čast djelatncima koji pošteno rade svoj posao, dok se sa ovim Vašim navodom oko zlostavljanja u obitelji nikako ne mogu složiti, jer da toga ima, ima u znatnoj mjeri, ali se oko toga "diže velika prašina", pa žene koje su, stvarno, žrtve takvih ne/djela zasjenjuju one kojima je nešto drugo na umu, opravdanje za neke njihove pogreške i namjere (koje su na sreću u manjni)....pa ispada da su, na kraju, zlostavljači žrtve, tj. da je svaki prijavljeni muškarac lažno prijavljen i, kao takav, žrtva lažnog prijavljivanja.., bez veze se komlicira situacija umjesto da se, ako više ne ide zajednički život, na kulturan i civiliziran način raziđu...no nebi više o tome, što bi rekli "neka institucije rade svoj posao", nije predmet teme, oprostite, samo sam htio pojasniti da od nekog moj navod nebi bio, nedaj Bože, krivo shvaćen i krivo protumačen... 

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija