Jump to content

Naplata osiguranja nakon što je likvidacija već napravljena


Roxette

Preporučene objave

Kolegica je imala tešku ozljedu (lom vrha bedrene kosti-glava femura). Ozljeda se dogodila u siječnju 2019., dok je imala ugovorenu policu osiguranja.

U lipnju 2019.  su joj isplatili određeni iznos, uz rješenje (koje je stiglo e mailom) na kojem je navedeno da joj se priznaje invaliditet od 3%, te da ima pravo pritužbe u roku 15 dana od zaprimanja odluke. Pravo pritužbe nije iskoristila jer  je u toj ranoj fazi mislila da se radi o akontaciji do konačnog oporavka i konačne dijagnoze.

U tom trenutku liječenje nije bilo završeno, kao ni konačna dijagnostika. Obzirom na vrstu ozljede testni period, prema mišljenju liječnika,  je 2 godine za isključenje totalne endoproteze kuka ( u tom slučaju bi invaliditet bio 30%). Po trenutnim nalazima, upućena je na dodatne medicinske zahvate s neizvjesnim ishodom. 

Bila je na bolovanju 6 mjeseci, nakon čega radi s ograničenjem-isključenje terenskog rada (prema uvjerenju medicine rada).

Imate li neki savjet ili iskustvo, što joj je sljedeće za napraviti? 

uređeno: od Roxette
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, može nakon završetka liječenja podnijeti dopunski odštetni zahtjev s konačnim iznosom štete. Ako je odbiju, ima pravo prigovora, te pravo na tužbu protiv osiguravajućeg društva, jer je sva ta šteta dio istog štetnog događaja koji je pokriven predmetnom policom. Naravno, pod uvjetom da polica nije iskorištena što se tiče visine osigurnine. Isto tako, s obzirom da je osiguratelj već prihvatio svoju odgovornost za osnovu nastale štete, vjerujem da će u daljnjem tijeku postupka sporna biti samo visina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija