Jump to content

Poduzenje boravista, prijava djeteta


FiziT

Preporučene objave

Situacija je slijedeca. 
u gradu A imala prijavljeno boraviste tijekom studiranja i staziranja (seoba po stanovima za to vrijeme), nakon toga se zaposlila na neodredjeno (privatnik) te imala jos jednu godinu prava boravista. Nakon toga vise mi ne dopustaju produzetak boravista, a planiram se za 1-2godine trajno vratiti nazad na adresu prebivalista. 
Trenutno se nalazim na relaciji adrese prebivalista i grada A s neprijavljenim boravistem.

Obzirom da planiram roditi u gradu A..Postoji li kakva zakonska prepreka da to obavim ovdje, te kako sam imala pauzu nezivljenja u gradu A od 8mjeseci, mogu li ponovno prijaviti boraviste ovdje? 
Kakav je proces prijave rodjenja djeteta, obzirom da cu roditi van mjesta prebivalista? Suprug ima boraviste u gradu A, radi posla pod ugovorom. 

Moram li prijaviti prebivaliste u gradu A (zbog doktora opce medicine i upisa djeteta kod pedijatra) ili mogu na neki nacin jos godinu dana produziti boravak? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , FiziT je napisao:

Jer planiramo dijete prijaviti na trenutno prebivaliste. I javlja se pitanje doktora..
Ako ja prijavim prebivaliste u gradu A, a suprug ostane na staroj adresi, kako onda prijaviti dijete?  Moram li se od svih doktora koje imam preko hzzo-a ispisivati i prebacivati na novo prebivaliste?? 

Doktore ne morate mijenjati kada promijenite adresu stanovanja. Što se tiče djeteta njegovo prebivalište ne mora biti vezano uz prebivalište roditelja (neka me netko ispravi ako griješim). U najgorem slučaju prijavite dijete u gradu A, nađite mu pedijatra u gradu A. Nakon što se vratite grad u kojem imate prebivalište prebacite vrlo lako prebacite karton djeteta i prijavite ga tamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija