Jump to content

Osobno uvjetovani otkaz. pomoć


Gocy1978

Preporučene objave

Oprostite novi sam pa neznam dali ta tema već postoji ako da sorry.

Ovako supruga mi radi u XXYX skladištu kao skladišni radnik već 6god u nazat dvije godine ima problema sa kičmom da bi na zadnjem  pregledu ustanovili da bi joj mogao disk iskočit usljed naglog pokreta ili trzaja.nakon toga firma je salje na izvanredni liječnićki tamo joj normalno napise da nije za teški fizički rad.i firma joj daje otkaz tj osobno uvjetovani otkaz.Sad meni nije jasno žena radi nebitno moja ,vaša  6 godina u toj firmi sjeb.... leda na tom poslu i nikom niš aj kući.zašto joj nije ponuđen neki lakši posao, ajede ljudi ako ima ko kakav savjet dobro bi došao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šest plaća je praktički maksimalna otpremnina, jedino što je još dodatno mogla dobiti je otkazni rok od dva mjeseca, ali niste napisali kad je ovakav dogovor počeo. Ovo je bolje za poslodavca jer ne mora odjednom riknuti cijelu otpremninu, a dobro i za Vašu suprugu jer joj ipak to znači 6 mjeseci dodatno radnog staža, koji će joj možda trebati nekada za mirovinu. Poslodavac joj je trebao ponuditi lakši posao prema sistematizaciji radnih mjesta, o čemu mišljenje može dati jedino medicina rada, ali ako takvog posla nema ili nije opravdano da joj ponude, to nije obveza poslodavca. Može dobiti naknadu štete od poslodavca osim ako se tog potraživanja odrekla ovim ugovorom koji ne smije nikome pokazati, i naravno, ako poslodavac dokaže da je unatoč svim mjerama zaštite na radu itd., to oštećenje zdravlja nastalo višom silom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija