Jump to content

Oduzimanje vozačke dozvole


marijanna

Preporučene objave

Pozdrav, oduzeta mi je vozačka na mjesec dana. U presudi piše da mjera zabrane počinje teći od izvršnosti presude. Ne razumijem od kada je To, od plaćanja novčane kazne, od datuma za primanja presude ili će policija poslati nekakav dopis?      Kad bih vozila pod zabranom taj mjesec i kad bi me policija zaustavila koja bi kazna bila? 

Unaprijed hvala na odgovoru 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Te datume je sada nemoguće reći, a možeš ili provjeriti u postaji koja izvršava presudu ili svaki dan provjeravati u aplikaciji (ažurira se odmah, tako da je vjerodostojna). Policija ne šalje dopis, samo uvede u sustav po izvršnosti i to je to.

Kazna za upravljanje pod zabranom je 10000 - 20000 kuna ili 60 dana zatvora, a ako će te više puta zaustaviti, i trajanje zabrane će se značajno produžiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Da ne otvaram novu temu, dobio sam presudu od VPS, Visoki prekršajni sud je samo potvrdio nalog koji je napisala PP,  znači nema prava žalbe, presuda mi je poslana putem policijske postaje koja je napisala prekršajni nalog(znači da su ju i oni dobili),  a ujedno u toj istoj postaji sam u evidenciji vozača, presudu sam primio 05.veljače 2020. platio kaznu 07. veljače, 10. veljače sam odnio uplatnice u postaju i ostavio kod dežurnog šefa smjene, 

Do današnjeg dana nije mi upisana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u Informacijski sustav, sad pitanje za milijun dolara  dali sam pod zabranom, po meni je presuda izvršna ako je poslana od strane PP i ja sam ju primio. Dal mora proteći neki rok za izvršnost bez obzira što je od VPS presuda???

I dalje dal će mi zabrana bit možda unešena s nekim datumom unatrag pa vrijedit do datuma kad je postala izvršna bez obzira što nije unešena u Informacijski sustav ???

Zahvaljujem se na odgovorima.

  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je u tome da u PP ni sami neznaju tj.dobio sam par odg. Dal je po tebi mjera na snazi bez obzira što nije unešena u Informacijski sustav ??? I dal znaš jel ima rok za unos i dal mjera vrijedi od datuma unosa u IS ili je aktivna bez obzira na unos pa ce se sa unosom nadovezat na neki datum prije tj.kad sam primio presudu poslanu od PP ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Presuda je od Visokog Prekrsajnog Suda, a poslana meni poštom od iste PP koja treba unijeti mjeru i koja je napisala PN, pravomoćna je bila i prije mog primitka kad je od VPS, izvršna dostavom meni kad mi ju je poslala PP  a ne sud, nije li onda vec mjera trebala bit unesena i vrijedit od mojeg primitka po Prekrsajnom zakonu ili ima neka druga caka u tome svemu ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma zvao sam par njih, svatko ima svoju teoriju, i trebalo je već bit ubačeno u IS pa nije, koliko je pouzdana ona aplikacija za provjeru statusa VD, jel se trenutno uskladi s IS MUP-a ili treba dan dva jel netko provjeravao ???

I jel znaš jel ima neki rok 18 dana za izvršnost presude a samim time i mjere???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo mog rezultata, mjera stupa na snagu cca 18 dana od primitka presude, kad isteknu svi rokovi i onda presuda postaje izvršna, s tim ako je plaćena kazna prije i u PP dostavljene potvrde može se u IS unijeti i prije od tih 18 dana uz napomenu, i vrijedi od datuma unosa. S time da nakon tih 18 dana mjeru treba unijeti u IS  i može se korigirati koji dan unatrag ... Hvala drot i sivko na odg.prije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija