Jump to content

Ormar za struju i telekomunikacijski stup


tovre

Preporučene objave

Pozdrav,

Nedavno sam kupio staru kamenu kucu u Istri sa okucnicom. Imam dva problema, prvo u mom dvoristu mi je postavljen drveni stup za telekomunikacijske kablove (telefon) koji sluzi kao razvod telefonskih kablova za mene i jos 5-6 susjednih kuca. Kako se stup nalazi na djelu dvorista gdje ulazi vozilom, smeta mi i htio bih da se ga makne. Nigdje nema nikakvo pravo usluznsti za taj stup.

Drugo, na vanjskom zidu kamene kuce, osim mog ormarica sa brojilom, do njega nalazi se jos jedan malo veci razvodni ormaric za nekoliko susjednih kuca. Kabel ulazi u ormaric iz zemlje, te nakon toga preko moje kuce razvodi se drugim susjedima. To mi također smeta i ne želim takav ormar na svojoj kuci, te bih zelio da ga iz HEPa maknu. Također nema nikakvo pravo usluznosti zapisano.

 

Što mi je činiti? Osim da se idem boriti sa nekoliko vjetrenjača?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 Sakupite sve papire o vlasništvu nekretnine  i iste uz zahtjev za izmještanjem brojila koja nisu potrebna za vaš objekat već su postavljena za druge potrošaće i uputite na adresu HEP a tj. njihove ispostave za vaše područje i njihov odgovor je jedino mjerodavan za daljnje postupke.

Što se tiče telefonskog stupa najprije morate znati tko je vlasnik mreže, a onda po istom postupku kao za struju uputite vlasniku zahtjev za izmještanjem.

Ali prihvatite mišljenje da sve neće ići tako jednostavno, budite strpljivi i ustrajni. Ako nakon odgovora uvidite da niste iz bilo kojeg razloga u mogućnosti sami nastaviti daljnje postupke potražite savjet odvjetnika.

Ne želim vas poplašiti i obeshrabriti, ali meni su trebale tri godine da mi zamijene njihov tender za struju koji je potpuno propao od korozije i bio velika opasnost po život, sreća da se ništa nije dogodilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija