Jump to content

Ovrha


JohnnyR

Preporučene objave

Pozdrav svima! Novi sam ovdje pa bih imao nekoliko pitanja ako je netko upoznat. Naime,digao sam kredit kod OTP Banke 2012.godine i nakon godinu dana plaćanja rate iz raznih razloga više nisam mogao plaćati pa mi je banka u 11.mjesecu 2013. godine poslala raskid ugovora o kreditu. Naravno,tada sjeda ovrha na račun i sve što ide uz to. 01.08.2018. banka povlači blokadu sa fine zbog vjerojatno nemogućnosti naplate. Račun je još uvijek blokiran od strane nekih sitnih ovrha cca.200 kn. Prije mjesec dana banka mi šalje obavijest da su dug ustupili agenciji Return to bussines d.o.o. i da se za sve ostalo obratim njima.Agencija mi je također poslala obavijest za istu stvar i traže da se javim pa da dogovorimo model otplate duga i slično. E sad, mene zanima sljedeće: Ja sam vlasnik i direktor poduzeća j.d.o.o.,prijavljen sam kao direktor,međutim ne isplaćujem plaću jer zakonski to nisam obavezan. Mogu li oni kojim slučajem blokirati taj račun od firme ili nekako sudskim putem ili slično upisati se kao vlasnici firme na temelju tog nekog duga?

I drugo me zanima mogu li isto tako s obzirom da živim u kući od majke skupa sa njom sjesti na njen račun ili nedaj bože nekretninu koja je njeno vlasništvo s obzirom da živimo na istoj adresi? Lijep pozdrav svima,ako neko ima iskustva da mi objasni. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nemam apsolutno ništa na sebi,moj udio u firmi je 10 kuna temeljni kapital. Imam auto na firmi,jedino to od pokretnina uopće. Ja sam prije godinu dana predao zahtjev za jednostavni bankrot ili kako se to već zove.To je u postupku. Ovi me još nisu zvali,a i da jesu ne bih im nikad priznao dug. Odvetnik mi je savjetovao da pričekamo tužbu pa da se onda očitujemo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, znam. Čuj meni je to u toku,redovno dobijam izvještaj o statusu postupka na sudu. Ovi su naveli da su slopili ugovor sa nekom Hipotekarnom bankom iz Podgorice koja je valjda zadužena provoditi ovrhu na nekretninama,pokretnimama i slično

 

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

Pitam, jer se jednostavni postupak stečaja potrošača provodi samo u odnosu na dužnike čije je dug na ime glavnice do 20.000,00 kn.

Onda valjda taj dug nije u predmetu stečaja,vjerojatno samo ono što je ostalo na Fini od ovrha. Ili se varam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aha.ok. Šta misliš što je napametnije učiniti u ovom slučaju? Odvjetnik je mislio njih obavijestiti da jednostavno sjednu na račun koji je ionako blokiran i u redu.Nisam za neke dogovore s njima,a još me nisu ni zvali. 

 

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

Stanje u Očevidniku se mijenja svaki dan, pa ako na dan donošenja odluke suda, dug na ime glavnice bude veći od 20.000,00 kn, sud će rješenjem odbiti prijedlog Fine za provedbu jednostavnog postupka stečaja.

Očito i oni znaju da je pokrenut postupak pa čekaju da se to završi da mogu sjesti na račun i biti prvi u redu čekanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, JohnnyR je napisao:

Očito i oni znaju da je pokrenut postupak pa čekaju da se to završi da mogu sjesti na račun i biti prvi u redu čekanja.

Nema zapreke da i sada pokrenu zahtjev za izravnu naplatu, jer ako je dug po prethodnoj ovrsi malen, onda je to u odnosu na njihov dug simbolično vrijeme čekanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao i za svaki dug, dug treba podmiriti. E sad, ako nemate sredstava, nemate ni mogućnosti pregovaranja i dogovaranja o obročnoj otplati. Dug svakako postoji i s vremenom postaje još veći, što od kamata, a što od troškova postupka i čeka da se namiri. Prije ili poslije pojavi se nekakva imovina koja bude predmet ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Ovrha
Prije 17 minuta, JohnnyR je napisao:

Iskreno, ja bih i nekako plaćao dug na rate ali me strah da kad jednom isplatim sve,a oni nađu još neke kamate ovo ono pa onda nikad kraja.

Napravite pisani sporazum i potom otplaćujete sukladno tom dogovoru, a ovršna isprva je neupotrebljiva nakon podmirenja duga prema tom sporazumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija