Jump to content

postotak THC-a


anonimno

Preporučene objave

hitno!

 

Da li možda netko zna koji je stav Vrhovnog suda oko postotka THC-a u stabljici marihuane pa da se ista smatra predmetom kaznenog djela.

Naime čuo sam da je službeni stav da se do postotka od 0.3%thc-a ide na pokušaj proizvodnje a preko toga pod normalno izvršenje.Trebala bi mi odluka VHS po tom pitanju. Trenutno sam u posjedu odluke Župan. suda u Bjelovaru iz 2001. broj Kv 17/0, koji je izrekao takav stav u jednoj presudi ali nisam siguran da li se i Vrhovni sud o tome pitanju očitovao. Ako je netko upoznat bio bih zahvalan na informaciji i broju odluke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne znam za takvu odluku..da bi bio pokušaj..i to mi baš ne drži vodu..

tko kaže i tko garantira da će biljka imati optimalne uvjete do kraja svoga rasta i da će dostići potrebnih 0,3 %?

to mi je onako ..idemo ga/ih oplesti pa kako god..

 

a kakvo je obrazloženje sud dao u toj odluci? zašto i temeljem čega zaključuje da će jednog dana biti 0,3 %? po meni, tu bi trebao biti ispitan netko od vještaka poljoprivredne struke, nešto tako, koji bi se onda osvrnuo na sastav tla, kvalitetu sadnica, jačinu svjetlosti, vlage i sl.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo sam kopala i raspitivala se..

pa dosla do toga da "u mom kraju" nije bilo ovakvih odluka..

drugaciji je stav..

recimo, ima tu u igri vise stvari o kojima bi se moglo raspravljati, a koje je potrebno i znati..

 

recimo, ovo oko uzgoja..

 

ali, ja ne bih ovdje, na kaznenom o tome, pa ako se rasprava bude razmahala, prebacim temu u - pravne forume npr. (cisto da u njoj sudjeluju oni koje to bas zanima i imaju sto reci..)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo citata kako je obrazložena ona presuda sa Županijskog suda u Bjelovaru:

 

U odluci Županijskog suda u Bjelovaru od 18.01.2001. broj Kv 17/01 (Kio 188/00), Izbor odluka 2002-1, sentenca 306:

"Počinio je pokušaj kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. KZ okrivljenik koji je u namjeri dobivanja opojne droge marihuane u dva cvjetnjaka posadio oko 40 sjemenki indijske konoplje, od kojih su u jednom cvjetnjaku nikle 4 biljke i izrasle u visinu od 6 do 16 cm, dok su u drugom cvjetnjaku nikle tri biljke i izrasle u visinu od 3 do 7 cm, kada su otkrivene i oduzete po djelatnicima policije. Iako u vrijeme oduzimanja stabljike zbog malog izrasta nisu bile podobne za vještačenje, jer se THC preko 0,3%, koji im daje svojstvo droge, nije u tom stadiju razvoja ni mogao razviti, već se razvio tijekom daljnja tri mjeseca kada su iste biljke dalje uzgajane u prostorijama policijske postaje, obzirom da su biljke u vrijeme kada je na njima moglo biti obavljeno vještačenje imale navedeni sastojak THC koji ih čini konopljom tipa droge – marihuane, opravdano je zaključiti da je okrivljenik pokazao namjeru da neovlašteno proizvede opojnu drogu i počinio pokušaj kaznenog djela iz čl. 173. st. 2. KZ."

 

eto to je to. sada samo treba vidjeti da li je VS. izrekao kakavo mišljenje po tom pitanju? Ja nisam uspio naći. Ima li tko kakva saznanja o tome?

I za kraj probajte si predočiti situaciju iz te PP. gdje policajci uzgajaju stabljike marihuane. Živi smijeh. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija