Jump to content

Stariji član obitelji lažno prijavljuje i optužuje, molim pomoć


matija1991

Preporučene objave

Pozdrav,

imamo dedu u familiji koji je cijeli zivot opsjednut novcima te uvijek nekoga krivi da mu je ukrao. Znaci to nije pocelo sada u dubokoj starosti nego i prije, ali sada je to toliko pojacano da je moga oca prijavio policiji za krađu novaca. Baka je umrla prije godinu i pol od kada on zivi sam. Nije ga bilo briga za nju uopce ali u to ne zelim sada ulaziti. Ostao je sam, ima samo mene i roditelje moje koji su mu pomogli kada god je trebalo i nakon svega sto je ruzno radio tokom zivota jer je bio jako los covjek. Pocetkom ove godine godine 3x je moga oca krivio da mu je ukro novac, nakon toga je nasao novce negdje gdje ih je on sam sakrio i nazvao i rekao da je nasao novce i da se ne ljuti moj otac. Nakon toga ubrzo opet zove i krivi za krađu da bi sad na kraju otislo toliko daleko da prijavljuje policiji. 

Nakon sto je napravio takav korak rekli smo mu sve sto ga ide, i da je nas odnos prema njemu zavrsen. On ima novaca dovoljno i sposoban je brinuti se za sebe. Nakon toga je zaprijetio da ce se ubiti ali ce prije toga napisati pismo gdje ce pisati zbog koga se ubio.

Molim vas za pravne savjete jer takve stvari nam netrebaju u zivotu uz ostale probleme, pogotovo sto je on osoba koja ce se ljudima koji ga ne poznaju bas prikazati kao zabavni starac, i zapravo niti on niti mi nemozemo dokazati istinu, osim ako policija moze na zahtjev od mobilnog davatelja usluga traziti razgovore između dede i moga tate jer tada bi se sve samo od sebe rijesilo.

On je znao tokom zivota govoriti da ce se ubiti cim bi netko mu ocitao bukvicu ili bio ljut na njega. S obzirom da neznam kakvo je njegovo sranje u glavi jer primjetio sam da je sposoban iskonstruirati svakakve price protiv drugih ljudi, do sada se nas to nije ticalo ali smo znali kakav je i uvijek je netko drugi  krivo za nesto. Zato me zanima kako postupiti, da li ostati pri tome da se nema vise nikakav kontakt s njime ili poksati na psihijatrijsku procjenu ga dati, iako naravno da nece htjet to, jer nije covjeku svjedno kada te netko lazno optuzuje i jos prijeti samoubojstvom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, Borbena7 je napisao:

Javite se nadležnom CZSS i upoznajte ga sa situacijom, pa neka oni procijene ima li mjesta za njihovo postupanje s obzirom da se radi o starijoj osobi koja živi sama...

Hvala na savjetu, ali ja bi najrađe da se distanciramo u potpunosti jer je to najsigurniji nacin, u slucaju da dođe socijalna radnica s obzirom da je žensko on ce postat slatkorijeciv jer covjek od 88 godina samo gleda žene nebitno koliko godina imaju maloljetne ili stare, i zna biti neugodan i neukusne komentare im davati. Jos ce radnica pomisliti da mi izmisljamo ako joj pocne laskati.

Sto je najbolje od kada je baka umrla niti ja niti mama nismo bili kod njega u stanu, samo smo ga povremeno zvali kod nas doma na rucak jer znamo kakav je pa nismo htjeli dolaziti da nas nebi poceo kriviti za nesto, jer cijeli zivot uvijek nekoga krivi, baku je krivio stalno da mu krade novce, a sada je nasao svog sina da krivi. Jedino ga je moj otac posjecivao i donosio mu hranu od doma i pitao ga dal treba sta, iako sam mu ja govorio da nejde kod njega jer ce sigurno napraviti probleme s necim. I to se sada upravo desilo.

Jako teska situacija i stvarno se nadam da ce shvatiti sto smo mu sve rekli i da jednostavno zaboravi na nas i mi na njega jer ovo je cisto psihicko maltretiranje familije s njegove strane koje je problematicno dokazati osim kako sam rekao da se mogu preslusati pozivi između njega i mog oca gdje mu deda govori da je pronasao novce doma za koje ga je prvo optuzio, jer smo svi doma uzrujani i to nas zna ometati u obavljanju svakodnevnih stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, matija1991 je napisao:

Hvala na savjetu, ali ja bi najrađe da se distanciramo u potpunosti jer je to najsigurniji nacin, u slucaju da dođe socijalna radnica s obzirom da je žensko on ce postat slatkorijeciv jer covjek od 88 godina samo gleda žene nebitno koliko godina imaju maloljetne ili stare

Odluka je Vaša, a socijalna radnica je profesionalac i znat će što joj je činiti. Mišljenja sam da baš ništa ne gubite ukoliko upoznate CZSS sa situacijom, pa neka struka odluči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija