Jump to content

Naslijeđenu zajedničku kuću uzurpira jedan od naslijednika


Drago56

Preporučene objave

Kuću je naslijedilo troje djece nakon smrti oca i nakon što je umrla majka koja je živjela u njoj u posjed je ušao jedan od troje naslijednika, odnosno suvlasnika. Kada mu je tražen ključ zbog obilaska kuće i kratkotrajnog boravka u njoj ili da bi se ona renovirala radi budućeg zajedničkog korišćenja on je odbijao.

Kuća u međuvrijemenu propada jer je posjednik neodržava pa je u sve lošijem stanju. Prozori su propali i razbijeni a i krov je oštećen pa je dalje ubrzano propadanje zajedničkog vlasništva neizbježno. Kuća već sada izgleda kao napuštena. Osoba koja je u posjedu nekretnine ne živi u njoj niti je živjela.

Da li je dopušteno ući u nekretninu promijenom brave radi spriječavanja daljeg propadanja?

Osobi koja je u posjedu bi se mogao poslati ili ponuditi ključ od nove brave ako to nešto znači?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Na koji način bi se ubuduće moglo ući u suposjedništvo s obzirom na postupanje dosadašnjeg posjednika? Da li bi nakon ovog ulaska bio dopušten ulazak ili boravak drugog suvlasnika u toj kući bez njegove saglasnosti? On ni do sada nije govorio da odbija dopustiti korišćenje nekretnine ali je izgovorima izbjegavao dati ključ sa jasnim ciljem da samostalno posjeduje zajedničku kuću.  Moguće je da bi se odnosi mogli (dodatno) narušiti nakon ulaska u kuću na takav način i otud sva ova pitanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Ne može se promjeniti bravu i ući u kuću ,slijedi tužba za smetanje posjeda, može se i kuća raspasti ,nikog nije briga, samo sud ,razvrgnuće suvlasništva ,tko je zadnji u posjedu taj ima sva prava do okončanja suda, a to znači godine i godine sudovanja, na kraju ostanu samo temelji ,a sud još traje.

Muke po Mateju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija