Jump to content

Pravo na nekretninu nakon rastave


Cico123

Preporučene objave

Poštovani,

 

Imam pitanje vezano uz moj imovinsko-pravni status nakon razvoda braka.

Naime, sa suprugom sam 2010. godine otvorila građevinsku tvrtku s kojom smo izgradili stambenu zgradu. U toj tvrtci smo polovični vlasnici, gdje je suprug ujedno direktor a ja prokurist. Investitori spomenute zgrade smo, kao fizičke osobe, bili suprug, moja majka i ja. Nakon izgradnje objekta u mojem vlasništvu su ostala 2 stana, u majčinom 3 stana a u muževljevom još 3 stana. Stanovi koji su bili u mojem i majčinom vlasništvu su prodani a 2 od 3 stana koji su bili u muževljevom vlasništvu su također prodana. U ovaj zadnji stan koji je ostao smo uselili suprug i ja sa kćeri i sinom, gdje smo zajedno živjeli do unazad nekoliko mjeseci.

U jednom smo trenutku radi teške financijske situacije suprug i ja odlučili da stan, darovnim ugovorom, prenesemo na kćer. Dakle suprug je darovao stan našoj kćeri koja je vlasnik istoga i dan danas.

No situacija se u našem braku  u nekoliko zadnjih godina pogoršala a kulminirala je nedavnim fizičkim nasiljem mog, sada već bivšeg supruga, prema meni. Iz tog razloga a i iz straha za sebe, ja sam unazad dva mjeseca odselila, točnije bila izbačena iz stana a u njemu su i dalje ostali moja kćer i suprug. Također sam, unazad tri tjedna bila obaviještena od strane kćeri da dođem potpisati sporazumni razvod braka što sam i učinila.

Napokon, moje pitanje jest: kakav je moj imovinsko-pravni status danas i imam li pravo na polovicu ili na nužni dio te nekretnine bez obzira što je stan darovan mojoj kćeri, no ipak je u potpunosti, kao i stvari u njemu, bračna stečevina?

Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovoru i savjetu što mi je činiti dalje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija