Jump to content

Bespravno sagrađen objekt u Istri


rdamorei

Preporučene objave

Dragi stručnjaci forumaši veliki pozdrav svima! 😃

Danas smo na gradilištu zatekli poruku da je zatvoreno gradilište od strane građevinske inspekcije i volio bi znati što mi je najbolje u ovom slučaju činiti.

Iskreno koliko god mi je ovo teška u drugu ruku je i smješna situacija jer je više od 50% cijele Istre izgrađeno bespravno i bez papira, što više u tom mjestu gdje smo gradili oko nas većina susjeda je bespravno gradila a susjed iza naseg placa je izgradio kuću i ogroman maslenik, dobio struju i vodu sve bespravno ali uz napomenu da je on "baja" u selu, pojedinima su šume pretvarali u građevinska zemljišta itd itd... Uglavnom znate svi kako to funkcionira u HR.

Malo više o gradnji:

Zemljište je tik uz građevinsku zonu, odnosno građevinska zona završava 20-50m od našeg zemljišta. (vodi se kao pašnjak)  Kroz naše zemljište prolazi vodovod, odnosno uz cestu ispred kuće nalazi se magistralni vodovod, a kroz ćošak zemljišta prolazi ona "manja" cijev, dok se stup od struje nalazi 10m od zemljišta. Znači sva potrebna infrastruktura je tu, jer se zemljište nalazi u mjestu. Veličine je cca 220m2 dok je objekt s terasom nekih 85m2. Prije 2 godine smo predali za prenamjenu u građevinsko ali su nas odbili. Gradski vodovod je dao zeleno svjetlo za uvodenje vode ( jer su pod prekršajem i bez dozvole postavili cijevi) ali lokalni šerif to nedozvoljava jer nismo "lokalci"  Objekt je 90% gotov i useljiv i danas zateknemo ovo stanje.

Što nam je sad činiti kako bi mogli dovršiti građevinu i čim prije se useliti u nju s obzirom da je gotova???

Hvala na svakom odgovoru i pomoći!

 

zatvoreno gradilište goršić turanj.jpg

uređeno: od rdamorei
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon postavljanja ovoga znaka zabranjena vam je svaki daljnji nastavak gradnje. U protivnom možete dobiti novčanu kaznu. Ovim postupanjem bi građ. inspektor morao pokrenuti upravni postupak sa donesenim Rješenjem, no dok se to ne dogodi nećemo ništa više znati ni vi, ni mi. Možete se eventualno prije donošenja rješenja informirati kod istoga što vas čeka ako je voljan vam dati tu informaciju.

Niste započeli gradnju prije 2011 da bi mogli to legalizirati Zakonom o postupanju sa nezakonito izgrađenim građevinama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija