Jump to content

Javni red i mir


mikka40

Preporučene objave

Situacija je slijedeća. Na izlazu sa jednog parkirališta u Zagrebu vozilo koje je bilo na cesti me blokiralo i nije me htio pustiti da se uključim u promet. Kad sam mu potrubio da se makne opsovao me. Nakon međusobnog vrijeđanja i tri izmjene zelenog svijetla na semaforu, taj čovjek je pomaknuo auto i ja sam prošao.
Par mjeseci kasnije policija mi dolazi zbog toga na vrata: lik je kasnije pozvao policiju, rekao je da sam ja njega psovao i da sam ga udario. Uglavnom on ima svoju priču i jednog svjedoka, ja imam svoju priču i jednog svjedoka.
Policija stvar predaje na prekršajni sud sa prijedlogom da se obojicu kazni za narušavanje javnog reda i mira. Također policija konstatira kako on tada kad ih je pozvao nije imao nikakvih vidljivih ozljeda i odbio je bilo kakvu medicinsku pomoć. Na sudu ja priznajem galamu i psovanje ali ne i udarac. Sutkinja kaže da je to dosta da me kazni za narušavanje JRM. Ja kažem OK ali molim da se kao olakotna okolnost uzme da sam bio izazvan. Umjesto presude, to ide dalje, pozivaju se svjedoci, nova ročišta... Ne razumijem u čemu je stvar, priznao sam narušavanje javnog reda i mira, treba samo presuditi koga će sa kolikom novčanom kaznom kazniti. Na kraju krajeva nije li svejedno je li bilo i tuče ili ne pošto smo oba optuženi po čl.13. st. 1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji kaže da će se kazniti novčanom kaznom od 250DEM onaj tko se na javnom mjestu tuče, viče, vrijeđa, psuje ili na drugi način narušava javni red i mir. Znači za to smo oba krivi bez obzira je li bilo fizičkog obračuna ili nije (a nije). Zašto se toliko odugovlači sa tim? Kako to završiti? Pa već sam priznao krivnju po tome članku za koji sam optužen. Želim samo platiti kaznu i ne misliti više na to. Čemu daljni postupak??? Napominjem da se radi samo o tome narušavanju javnog reda i mira, nije on mene privatno tužio nego policija tereti obojicu jednako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Dobro večer,

Evo da nastavim gdje sam stao, od moje zadnje objave ovdje apsolutno ništa se nije događalo, i danas opet dobijem poziv. To traje već skoro dvije godine.

Zna li netko kada nastupa zastara za ovakav prekršaj? U veljači svi se pojavili na ročištu ali sutkinja se nije pojavila, i od tada do danas ništa.

Ne znam šta da napravim da me konačno kazne i prestanu maltretirati i povlačiti po sudu.

Molim pomoć, savjet ili bilo šta od nekoga tko je upućen u te stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija