Jump to content

Tužba stanara


Mihaha

Preporučene objave

Poštovani,
Molim Vas za povratnu informaciju vezanu uz situaciju stanara zadnjih katova jedne stambene zgrade u Zagrebu
Naime, radi se o tome da je na zgradi izgrađenoj cca 1968. godine potrebna sanacija krova jer isti nemilosrdno prokišnjava što za sada najviše osjete stanari na zadnjem katu. Iako, negdje je voda krenula i po bočnim zidovima i pitanje je dana kada će doći do električnih instalacija... Predstavnik stanara ne poduzima ništa jer stanari ne žele povišenje pričuve koja je nužna za trošak sanacije krova.
Građevinska inspekcija kaže da oni sa time nemaju veze (iako nailazim na suprotne informacije), nego da stanari moraju pokrenuti tužbu protiv stanara (dakle, samih sebe). Zanima me je li građevinska inspekcija nadležna i mora li djelovati u ovakvom slučaju ili zaista moramo ići na tužbu?
 
Unaprijed se zahvaljujem.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Načelno, oni stanari kojih se to tiče mogu sanirati krov, a onda udjele u troškovima tražiti od drugih stanara koji su odbili sudjelovati u popravku, jer se radi o hitnom popravku koji sprječava nastanak veće štete, sve to o pravilima o poslovodstvu bez naloga. Time da savjetujem da prije pristupanja popravcima treba provesti postupak tzv. osiguranja dokaza u kojemu bi se dokumentiralo postojeće stanje i izašao vještak građevinske struke na očevid kako bi utvrdio visinu predviđenih vrijednosti popravaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Mihaha je napisao:

Građevinska inspekcija kaže da oni sa time nemaju veze

Samo bih se osvrnuo na ovo. Da, građevinski inspektor može u provedbi inspekcijskog nadzora rješenjem narediti vlasniku građevine otklanjanje oštećenja na postojećoj građevini zbog kojih postoji opasnost za život ljudi, okoliš, druge građevine ili stabilnost tla na okolnom zemljištu u određenom roku no to se uglavnom odnosi na mehaničku otpornost i stabilnost građevine što iz vašeg opisa ni ja ne vidim da je narušeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija