neboizemlja1234 objavljeno: 14. veljača 2020. Dijeli objavljeno: 14. veljača 2020. "Kazneno djelo" pocinjeno je 2004 godine. U prvostupanjskom postupku optuziva me se po cl. 312. Stavak 1.KZ/97 za isto djelo je zaprijecena kazna od 3 mjeseca do 5 godina. Prvostupanjski postupak je u tijeku. Zanima me osim drugih cinjenica kojima ja osporavam optuznicu koji je rok za zastaru za spomenuto tkz krivicno djelo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Željac047 odgovoreno: 14. veljača 2020. Dijeli odgovoreno: 14. veljača 2020. (uređeno) Čl. 81. st. 1. t. 3. KZ RH kaže - za KD za koja se može izreći kazna zatvora u trajanju dužem od 3 (tri) godine, kazneni progon zastarijeva nakon 15 godina... No, ako je prije proteka tog roka donesena prvostupanjska presuda, rok zastare produžuje se za 2 godine (čl. 81. st. 3.) uređeno: 14. veljača 2020. od Željac047 G-man 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 1. ožujak 2020. Dijeli odgovoreno: 1. ožujak 2020. Zastara bi nastupila 2019. kako Željac veli, osim ako je donesena prvostupanjska presuda, u kojem slučaju bi to bilo 2021. Ako se radi o potonjem scenariju i ako do tog roka presuda postane pravomoćnom - to je to, nema više ničeg što se može napraviti, barem po pitanju redovnih pravnih lijekova. Željac047 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.