Jump to content

Ispravni postupak-ubrzanje


Sanyah

Preporučene objave

Treba mi savjet. Moja mama je kupila zemlju i kucu ciji papiri nisu bili "ocisceni". Rijesen je geodet i elaborat o stvarnom stanju i sada treba pokrenuti ispravni postupak za "ciscenje" vlasnistva. Na nasem podrucju se taj postupak rjesava jako dugo, i do 3 godine treba da se dode na red. Odvjetnik nam je rekao da je jedan od nacina za ubrzavanje status branitelja. Kako moj suprug ima taj status, a ta zemlja i kuca ionako idu nama,odvjetnik je rekao da je najbolje da moja mama sada sve daruje meni,a ja onda polovinu svome suprugu te da on i ja skupa pokrecemo ispravan postupak i da nam se tad predmet odmah obraduje jer branitelji imaju prednost. S obzirom da mi je odvjetnik malo smusen, i da mi je tek sada,nakon sto je nas predmet jako dugo kod njega,rekao za to ali ni sam nije siguran(kaze da treba provjeriti) zanima me zna li netko nesto o tome? Ide li to stvarno tako ubrzano za branitelje? Koliki je najmanji postotak imovine koji treba biti na suprugu da bi se to moglo pokrenuti?Postoji li jos neki nacin za ubrzat postupak? Jer kad bi ovako darovali imovinu suprug bi zbog promjene stanja nekretnina izgubio pravo na naknadu za nezap. branitelje koju sada prima. Svaki savjet je dobrodosao i zahvalna sam na njemu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bih rekla da je to točno. Suci rješavaju predmete redom kojim su im dodijeljeni, po vlastitom nahođenju, a ne mogu se sjetiti da postoji neki propis po kojem bi branitelji imali prednost po bilo kojem sudskom postupku (možda griješim). Pripazite da Vas odvjetnik u dogovoru sa suprugom ne nagovara da prepustite dio svoje vlastite imovine suprugu (jer ono što biste naslijedili po majci, bila bi Vaša vlastita imovina, a ne bračna stečevina).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija