Jump to content

Izmjena zapisnika carinskog inspektora


avonturier

Preporučene objave

Poštovani,

Prije nekoliko dana inspektori carinske uprave u nadzoru fiskalizacije ustanovili su višak novaca na način da je gotovina u blagajni odgovarala izlistu prometa s naplatnog uređaja , no na pultu su pronašli kovanice u staklenoj posudi.  U zapisniku očevida na isti način je to i napisano i razdvojeno.

No, nakon par dana kad je odgovorna osoba došla preuzeti zapisnik on je bio izmjenjen  i to tako da je napisano " Očevidom je pronađeno u blagajni .............. iznos" ,  zbrojen je novac koji je bio u blagajni i novac koji se nalazio na pultu a koji je odvojeni višak, tj napojnica.

Po nama je povrijeđen članak 126 st 3 Općeg poreznog zakona. Da li bi trebalo izjaviti prigovor na zapisnik ili pričekat rješenje pa onda uložiti prigovor na rješenje kao nezakonito. Da li bi neizjavljivanje prigovora na zapisnik moglo na neki način utjecati negativno na ishod postupka po okrivljenog?

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u odgovarajući PF Upravno pravo.

 

Po mom mišljenju definitivno morate uložiti prigovor na točnost utvrđenja zapisnika, jer će se inače takva činjenica smatrati utvrđenom i teško ćete je moći osporiti u daljnjem tijeku postupka, tako da nemojte propustiti niti jedan pravni lijek koji Vam stoji na raspolaganju, pa niti prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija