Jump to content

Naknada za prijevoz-bolovanje


Korijenko

Preporučene objave

pola mjeseca radio, a pola nije... što je onda s tim?

naišao sam na ovo:

Treba li radnicima isplatiti naknadu za troškove prijevoza na posao i s posla i za neradne dane (zimski školski praznici) ili za dane provedene na bolovanju?

Prema članku 65. stavak 15. TKU – a radnik nema pravo na naknadu troškova prijevoza po uvjetima iz st. 1. do 14. u slučaju godišnjeg odmora, porodnog dopusta i bolovanja dužeg od 42 dana.

Radnik koji je na bolovanju do 42 dana (bez obzira temeljem koje osnove je privremeno spriječen za rad) ima pravo na naknadu troškova prijevoza, kao i radnik koji je, uvjetno rečeno, na zimskim školskim praznicima, a nije na godišnjem odmoru i ne dolazi fizički na posao. Međutim, kako se radi o naknadi koja ne predstavlja stvarni izdatak (jer ga nije ni bilo), ona se mora obračunati i isplatiti kao plaća, tj. na naknadu se moraju obračunati pripadajući doprinosi i porezi.

Ne dolazak na posao ne isključuje pravo na naknadu prijevoza, osim u slučaju godišnjeg odmora, porodnog dopusta i bolovanja dužeg od 42 dana.

uređeno: od Korijenko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Korijenko je napisao:

Prema članku 65. stavak 15. TKU

Pozivate se na Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama - da li ste vi obuhvaceni ovim Ugovorom ili radite kod privatnika?

Ukoliko radite kod privatnika, imate pravo na naknadu za prijevoz samo za one dane kada ste radili, a za dane bolovanja ne. Opet dobrim dijelom ovisi o poslodavcu ali vecina vam nece isplatiti naknadu za prijevoz srazmjerno broju dana dok ste bili na bolovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija