Jump to content

Susjed trazi dio mog zemljišta, tvrdi da je njegovo


Maris aqua

Preporučene objave

Poštovani,

Prije nekoliko mjeseci kreditom banke sam kupila građevinsko zemljište za koje je vec postojala građevinska dozvola iz 2013., medutim ista je istekla, i sad sve trebamo ispocetka. U tom postupku napravljen je katastarski elaborat u kojem je jasno naznacena kvadratura moje cestice, i granice. Prvi susjed je od nase parcele udaljen 2 metra, jer mu je bivsi vlasnik isto dozvolio zbog izgradnje kuce (koja jos nije ucrtana u katastar)

Susjed sada radi izmjeru parcele, pretpostavljam kako bi ucrtao kucu. Kontaktirao nas je njegov geodet, te smo mu mi pokazali nasu dokumentaciju i on je prema tome predlozio susjedu izmjeru.

Sada susjed tvrdi da je to pogrešno, te da je njegovo zemljiste jos metar na nasem.

Sto da radim? Zemljište je pod hipotekom, i pretpostavljam da ne mogu nista bez banke, po meni je situacija jasna i on je u krivu, ali ne zelim da se ta situacija otegne na sudu (koliko to uopce traje) i moze li to ikako utjecati na nasu gradnju? Jer upravo planiramo poceti s pripremom projektne dokumentacije. Je li se susjed treba sloziti ponovno za građevinsku? Jer je za ovu proslu dao suglasnost. 

Sto mi savjetujete?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

prije 1 sat , Maris aqua je napisao:

Kako nisam jos dobila odgovor na prvo pitanje, palo mi je na pamet moze li se mozda izdvojiti taj dio cestice koliko on smatra da je njegovo u novu cesticu pod istim vlasnickim listom, da se onda oko nje spori na sudu ako mu je do toga, a ja da s ostatkom gradim?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Opcenito, koliko znam, cijepanje cestice na male dijelove se ne radi. Npr. da parcelirate cesticu od 1000 m^2 na dvije od 900 i 100 m^2, jer sa ovom od 100 m^2 ne mozete kasnije skoro pa nista napraviti.

A smanjivanjem cestice smanjujete svoju pa vidite dal ne prelazite maksimalnu izgradenost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija