Jump to content

Prekršaj uvjetne


Nanaa

Preporučene objave

Poštovanje. Molila bih za pomoć..optuzena sam za 2 kaznena djela članak 228 (krađe) i članak 271(računalna prijevara) u roku od 2 mjeseca. Za prvi sam dobila kaznu sa rokom kusnje 6 mj.zatvora i 2 god.uvjetne. Na policijskoj postaji su ustanovili da se radi o materijalnoj steti od 630 kn.a od suda 1000kn. Za drugo kazneno djelo materijalna steta 650kn.proslo je mjesec dana od policijskog ispitivanja..jos nista nisam dobila sa suda...

Molim Vas za pomoć! Odvjetnicu sam uzela ali je jako arogantna i ne zeli nista objasniti (sve sam ispricala njezinoj pravnici,za sto sam kriva a za sto ne,ukratko..i mislila da ce me i ona ispitati ali od tog nista..)samo mi je rekla da mogu ocekivati da me privedu i da cekam sto ce sud poduzeti. Da,na pocetku mi je samo rekla da ce podnjeti zalbu za prvi slucaj,(nisam kriva za sve sto je osteceni naveo ali eto u pol.postaji bezveze sam iznosila svoju obranu oni su sastavili optuznicu po njegovom..)dolazim nazalost zadnji dan za zalbu slucajno kod nje u ured da bi mi rekla da ipak to nece proci na sudu i da ce ona se uhvatiti drugog slucaja a ovaj bolje da tece pravomocno...nista mi nije bilo jasno i sto god sam ju pitala odg.je da nema vremena da se samnom razglaba i da tuguje..jucer sam ju nazvala da ako je moguce da provjeri sto je stim predmetom kod drz.odvjetnika ali mi je odg.da to ne zeli tj.da ne zeli nista cackati i da cekam..

Molim Vas za odgovor sto mi je ciniti? Koliko mogu dobiti zatvorske kazne? Da li mogu izbjeci zatvorsku kaznu za blazu tj.rad za opce dobro ili sto vec..na sve cu pristati samo ne zatvor(ako postoji mogucnost)imam velikih zdravst.problema tj.imunoloskih i na pretragama sam tocno god.dana,nezaposlena..rastavljena..i veliki problem kcer koja ima 19 god.i kojoj trebam jer je trudna a trudnoca je visoko rizicna jer je pila antib.koji se ne smije primjenjivati u trudnoci(tad nije znala a ni dokt.)trebam joj jer je ostala sama,nazalost decko ju je ostavio kad je  saznao da je trudnoca visoko rizicna i da postoji mogucnost velika da se djete rodi sa malformacijama..sto mi je ciniti?pomozite mi sa odg.poludit cu..kajem se za napravljeno i jedna velika lekcija,psiha mi je unistena a i zdr.stanje zbog kajanja. Imam osjecaj da cu nadrljati gadno jer dosad jesam.i u pol.postaji i kod odvjetnice koja je placena a nije poduzela nista.zna da nisam kriva za sve ali me osudila.sto da onda ocekujem od suda?😔zahvaljujem..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li ranije osuđivani, prije ovih optužbi? Čini mi se da je za prvo djelo izdan kazneni nalog na koji niste prigovorili u roku, pa je postao pravomoćan, tako da je to gotova stvar - za to djelo ste dobili uvjetnu, 6 mjeseci na dvije godine. Drugo djelo je pitanje, računalna prijevara je ozbiljnije djelo, time da kod prijevare nije bitno kolika je šteta, pa ni to što je manja od 1.000,00 kn. Ako Vas je državni odvjetnik formalno ispitao za drugo djelo (sa snimanjem), onda imate pravo izvršiti uvid u spis kod državnog odvjetnika i samostalno, a na sudu možete saznati je li podignuta optužnica protiv Vas, tu niste obvezni ići preko odvjetnika, već radnje možete poduzimati i sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru. Ne,nisam nikad prije bila osuđivana. Da,za prvu stvar pocinjenu je pravomocna presuda jer me odvj.zaista zeznula stim sto je rekla da ce pisati zalbu ali na kraju eto ipak nije..

I ne,ni za prvo djelo niti za drugo drzavni odvjetnik me nije pozvao na ispitivanje(jedino polic.postaja)...

U prvom slucaju nista nisam dobila tj.nikakvu obavjest o poduzimanju mog slucaja i u mom odsustvu sud je odlucio tako kako je odlucio sto mi nista nije iskreno jasno.. da li drzavni odvjetnik uopce salje ikakvu obavjest okrivljeniku u vezi poduzete radnje,podizanje optuznice ili odustajanje..?

Odvjetnica mi je jucer naglasila da bas nista ne poduzimam i da ne cackam! Ne znam zasto..ja sam izvan sebe jer me strah da nece biti kao u prvom slucaju,znaci sudska odluka bez mog prisustva..jer sve me navodi da bi tako moglo biti i po njenim sturim rijecima pa kad vas (ako) privedu onda cemo postupit i zalit se..pogrijesila sam sto sam uzela "tu" odvjetnicu jer zaista od nje nisam saznala nista,nista nije poduzela,osim sto mi je rekla pa sto i ako zavrsite u zatvoru tamo je hrana super.sto reci na to sve? Zaista ne znam..a nemam snage snjom se natezati pokraj svih problema i odlucila sam cak i da me privedu da ju mozda necu niti zvati za obranu..razmisljala sam uzeti drugog odvj.ali koliko sam shvatila moram njoj povuci punomoc i zato isto nemam snage a i naravno dodatan novac za drugog odvjetnika..

Zanima me ako znate koliko dugo se ceka za opoziv uvjetne? 

Da li me mogu samo tako doci privesti ili dobijem obavjest da se javim na izvrsenje kazne (ako tako sud odluci)?

I ako Vam nije problem pojasniti kom se  obratiti na sudu u vezi da li je podignuta optuznica ili ne?

Zahvaljujem se jos jednom na odgovoru i ispricavam za poduzi tekst. Malo zbrkano i pisem jer mi zaista nije dobro od tog svega..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije bitno, ne mora to biti državni odvjetnik, nego to može biti i policija po nalogu državnog odvjetnika, bitno je da ste prilikom tog iskaza bili snimani i da ste poslije dobili DVD sa snimkom. Je li se to dogodilo? Ako jest, državni odvjetnik Vas više neće zvati.

Državni odvjetnik obično dostavlja rješenje o odbačaju kaznene prijave, ali oštećeniku, da može preuzeti kazneni progon ako želi, ali načelno ga ne obavještava o tome što radi, da okrivljenik ne bi išao i mijenjao dokaze, utjecao na svjedoke i sl.

Kako Vam glasi presuda u prvom predmetu, recite mi samo ovo: kriva je što je, izriče joj se kazna ta i ta koja se neće izvršiti ako u roku od... dužna je naknaditi iznos od.... u tom i tom roku, ako ne naknadi može joj se opozvati uvjetna osuda? Možete li staviti taj dio izreke presude bez obrazloženja, samo zatamnite osobne podatke na fotografiji?

Na sudu morate ići u kaznenu pisarnicu, odnosno kazneni upisnik i tamo pitati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ruby hvala na odgovoru. Ok.jasnije mi je sad iako ja cijelo vrijeme čačkam tu po netu i tražim odg.ipak sam se pogubila u svemu.

Nažalost nemam nista kod sebe nego kod odvjetnice je...ali koliko se sjećam pisalo je izriče joj se kazna pritvora 6 mj.i dvije god.uvjetne ako u tom roku ne ponovi kazneno djelo..

Kako to da nisu vidjeli kad su mi prvu presudu izricali? Presuda je donešena pred kraj 01.mj.ove god. Jer prva se desila "kao"18.10.2019 a druga se desila polovinom 12.mj.2019. Kako se to sad vodi? Djelo u stjecaju ili ? U biti koja kazna me moze najgora sustici? Pritvor ipak😔?

I nije mi jasno zasto odvjetnica izricito zabranjuje da bilo sto čačkam po sudu ili drž.odvjetnika? 

Što mi je činiti? Da joj opozovem punomoć? Vjerujem da novac neće vratiti iako nije ništa napravila..ne znam,nista više mi nije jasno. Možda ima nekakav razlog da nečačkam primjer u sudu pa da odugovlaci dok je ova presuda pravomoćna..mislim da ću poluditi od ovog čekanja policije na vrata,najviše zbog kćerke da ne dozivi još jedan šok😥

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Nanaa je napisao:

 

😔I nijemi jasno zasto odvjetnica izricito zabranjuje da bilo sto čačkam po sudu ili drž.odvjetnika? 

Što mi je činiti? Da joj opozovem punomoć? Vjerujem da novac neće vratiti iako nije ništa napravila..ne znam,nista više mi nije jasno. Možda ima nekakav razlog da nečačkam primjer u sudu pa da odugovlaci.. 😥

Poštovana, otiđite do nje, sjednite i ozbiljno popričajte sa njom, dužna Vam je sve, iskreno,  reći, nesmije ništa skrivati od Vas, jer ju Vi plaćate i dužna Vas je zastupati na najprikladniji način koji smatra da ide Vama u korist....iskreno sam i ja mišljenja da Vi, osobno, nebi trebali previše "trčati" po sudu i ODO-u kad već imate odvjetnicu, to je njezin posao i ako smatra da je to najbolje za Vas, vjerojatno je tako, ali ako Vi smatrate da Vam nešto  prešućuje i da nešto radi protivno Vašoj koristi, možete joj uvijek otkazati punomoć, no to Vi sami morate odlučiti, naravno, poslije otvorenog i iskrenog razgovora sa njom

Sretno i držite se..!

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu djela u stjecaju, jer bi onda bila obuhvaćena istom optužnicom, a sada ili će biti drugo djelo, ili neće biti uopće, pa Vas zato odvjetnica upućuje da ne čačkate, da će državni odvjetnik biti zadovoljan postignutim kaznenim nalogom i da neće ustrajati i na drugim eventualnim djelima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakav pritvor, zbog čega? Pritvor, odnosno istražni zatvor se može odrediti samo zbog točno određenih okolnosti: zbog opasnosti od bijega, zbog mogućnosti ponavljanja djela, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke itd., ne može se u ovoj fazi odrediti istražni zatvor samo kako netko hoće. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok.jasnije mi je sad. Ispričavam se ne znam kako to sve ide.iako čačkam stalno po netu i dalje ne znam ništa. U glavi su mi samo crne misli i kajanje za počinjeno pa ni mozak baš trenutno ne radi kako treba. Zahvaljujem na odgovorima od srca. I ako može još par pitanja? Vjerujem da će doći do optužnice,što onda slijedi? Sud ili ? I vjerujem da će opozvat uvjetnu da li tad imam pravo na žalbu? Ili mogu odlučiti da odma postane pravomoćna? Ispričavam se ali ne znam daljni postupak a i odvjetnica ne želi ništa mi odgovoriti(kako kaže nemam ja vremena😏) zbrka mi je u glavi nadam se da shvaćate..hvala još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo državni odvjetnik podnese optužnicu sudu, sud optužnicu dostavi Vama, Vi imate pravo u roku od 8 dana dati pisani odgovor na optužnicu. Onda optužno vrijeće suda donese rješenje o potvrđivanju optužnice i tek tada je kazneni postupak zapravo počeo. Nakon toga se sazove ročište, na koje morate doći dati svoju obranu i reći smatrate li se ili ne smatrate krivom. Onda se pozivaju svjedoci, eventualni oštećenici i svi koji nešto moraju reći o počinjenom kaznenom djelu, i onda sud donese presudu, kojom Vas, uzmimo, oglašava krivom i izriče Vam kaznu (on može opozvati uvjetnu i izreći Vam zajedničku zatvorsku kaznu za ovo i ono djelo, ali i ne mora). Na tu presudu imate pravo žalbe o kojoj odlučuje županijski sud. Ako se odmah pri izricanju presude odreknete prava na žalbu, ona odmah postaje pravomoćna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne vidim realne opcije ovdje za nekom ozbiljnom sankcijom. Opoziv uvjetne bi došao u obzir ukoliko ste počinila drugo djelo tijekom roka provjeravanja ili sud procijeni da bi to bilo nužno, a ovdje, imajući na umu štetu koja je počinjena, ne vidim da bi se to desilo.

Nikakvog "pritvora" odnosno istražnog zatvora ne bude.

Ukoliko niste zadovoljna sa braniteljem, opozovite punomoć i nađite nekog drugog, aroganciju se ne isplati trpjeti, a kamoli plaćati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G-man,zahvaljujem na odgovoru. U petak sam razgovarala sa pravnicom jer se zaista ne moze sa odvjetnicom,niti par odgovora dobiti. Nije mi jasno zasto uporno tvrde da postoji velika mogucnost da zavrsim u pritvoru. Iskreno nemam niti ja vise pouzdanja u sud da bude pravedan(jer u prvom slucaju sam prosla nepravedno)..duga prica,priznam kriva sam,uzela sam karticu i napravila im stetu oko 50kn.samo da se rijesim osobe koja je psihicki bolesna i trpila sam ju dosta dugo jer mi je bilo zao.ali kad se pocela prijetiti poduzela sam sve da ju se rijesim ali bez pozitivnog ishoda,i eto nazalost to mi je palo na pamet sto sam napravila i tu se iskreno ne kajem jer sam bila i ja i dijete u opasnosti.ali sud niti drugi nisu me ispitali nego odlucili tako kako je.osim policijskog sluzbenika ali tu sam zaista bzv.pricala oni su stavili u zapisnik to sto su oni naveli(da sam im provalila u stan,ukrala novcanik,nekakve velike kolicine piva)taj dan su bili na putovanju.kako bi i da sam htjela provaliti u stan ja to uspjela pokraj susjeda? Tko ide na putovanje da ne ponese novcanik sa dokumentima? Itd..pa mislim i policija je trebala malo to ispitati bolje,od toga tko prijavljuje(jer zovu policiju svakodnevno)pa susjede,ocekivala sam da ce i meni doci pa da pogledaju da li su te stvari zaista kod mene itd..

Za drugi slucaj priznam kriva sam,postoji razlog ali nebitno. Ja sam ostecenoj vratila otuđeno,čak i vise..i krivim se i kajem.odustala sam od svog daljnjeg lijecenja jer se krivim za pocinjeno(imunoloska bolest- lupus)..

Sto mi je činiti? Da li zaista mogu dobiti zatvorsku kaznu? Vi kazete da ne bi trebalo doci do toga i hvala Vam malo ste me umirili. Snosit cu sve posljedice samo nebi mogla zatvorsku kaznu.

Da li bi mi sud priznao tj.snizio kaznu koju odluči na osnovi moje bolesti(nema lijeka i u kratkom vremenu mene doslovno nema,kod imunoloskih bolesti je tako,sutra mi moze zahvatiti bilo koji organ i to je to..) tu je i kcerka koja je trudna i visoko rizicna trudnoca sa mogucim ishodom da dijete ima malformacije a ja brinem o njoj sama.

Ja se ispričavam na poduljem tekstu ali ne znam sto mi je ciniti i sto me ceka...lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
, G-man je napisao:

Nova uvjetna osuda, ovaj puta sa malo većim rokom provjeravanja (2-3 godine).

Poštovanje. Zahvaljujem jos jednom na Vasim odgovorima.

Evo da javim da mi je dostavljena tj.podignuta optuznica. 

DORH trazi kaznu zatvora u trajanju 11(jedanaest) mjeseci, s time da predlazu da sud kaznu zatvora zamjeni radom za opce dobro. 

Zanima me otprilike(ako Vam nije problem) sto me dalje ocekuje(kako ide postupak)

Da li bi me sud mogao ipak osuditi i na manju kaznu zatvora a ostatak rad za opce dobro? 

Pomozite,ne znam sto mogu ocekivati(od odvjetnice ne mogu dobiti nikakav odg.ukratko sam dobila od njezine pravnice ali samo da ocekujem potvrdu optuznice pa cemo vidjeti dalje..nije mi htjela reci ni za koliko vremenski otprilike stigne potvrda optuznice)

Ispricavam se ali ne znam sto mi je ciniti.

Bojim se da ipak necu zavrsiti u zatvoru pokraj ovakve obrane. Lp i jos jednom zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Nanaa je napisao:

DORH trazi kaznu zatvora u trajanju 11(jedanaest) mjeseci, s time da predlazu da sud kaznu zatvora zamjeni radom za opce dobro. 

Da li bi me sud mogao ipak osuditi i na manju kaznu zatvora a ostatak rad za opce dobro? 

Ako sud prihvati takav prijedlog DO-a zatvor će se odradit a nećeš ići u njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Nanaa je napisao:

Evo da javim da mi je dostavljena tj.podignuta optuznica. 

DORH trazi kaznu zatvora u trajanju 11(jedanaest) mjeseci, s time da predlazu da sud kaznu zatvora zamjeni radom za opce dobro.

Da, to je izgleda novija praksa DO-a, jer se shvatilo da uvjetne osude baš i nemaju smisla, posebice ne uzastopne (iako ranije to nije bio problem).

prije 13 sati , Nanaa je napisao:

Zanima me otprilike(ako Vam nije problem) sto me dalje ocekuje(kako ide postupak)

Da li bi me sud mogao ipak osuditi i na manju kaznu zatvora a ostatak rad za opce dobro?

Znači, kao što je i Sivko naveo, na kaznu zatvora se osuđujete, a zatim vam se određuje da ćete tu kaznu zatvora "odraditi" na način da obavite rad za opće dobro. Ne idete u stvarni zatvor. U biti, rad za opće dobro nije nikakva posebna vrsta kazneno-pravne sankcije već način izvršenja izrečene kazne, u vašem slučaju kazne zatvora.

Ukoliko priznate djelo i sudu navedete da se slažete sa vrstom i mjerom sankcije koju predlaže DO, sud vam ne može izreći težu vrstu ni veću mjeru sankcije od ove koju predlaže DO, može se ili složiti s tim prijedlogom ili izreći blažu sankciju ili mjeru.

A sam rad nije ništa strašno, otići ćete do svog probacijskog službenika na razgovor da se vidi najbolji način da vas se "utilizira" odnosno odredi rad koji će najbolje odgovarati vašim sposobnostima, zdravstvenom stanju te vremenu kojeg imate na raspolaganju. Apsolutno ništa strašno. Uvijek se vodi računa da se način izvršenja rada i vrijeme maksimalno prilagodi osuđeniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , G-man je napisao:

Da, to je izgleda novija praksa DO-a, jer se shvatilo da uvjetne osude baš i nemaju smisla, posebice ne uzastopne (iako ranije to nije bio problem).

Znači, kao što je i Sivko naveo, na kaznu zatvora se osuđujete, a zatim vam se određuje da ćete tu kaznu zatvora "odraditi" na način da obavite rad za opće dobro. Ne idete u stvarni zatvor. U biti, rad za opće dobro nije nikakva posebna vrsta kazneno-pravne sankcije već način izvršenja izrečene kazne, u vašem slučaju kazne zatvora.

Ukoliko priznate djelo i sudu navedete da se slažete sa vrstom i mjerom sankcije koju predlaže DO, sud vam ne može izreći težu vrstu ni veću mjeru sankcije od ove koju predlaže DO, može se ili složiti s tim prijedlogom ili izreći blažu sankciju ili mjeru.

A sam rad nije ništa strašno, otići ćete do svog probacijskog službenika na razgovor da se vidi najbolji način da vas se "utilizira" odnosno odredi rad koji će najbolje odgovarati vašim sposobnostima, zdravstvenom stanju te vremenu kojeg imate na raspolaganju. Apsolutno ništa strašno. Uvijek se vodi računa da se način izvršenja rada i vrijeme maksimalno prilagodi osuđeniku.

Zahvaljujem na odgovorima.

prije 11 sati , G-man je napisao:

Da, to je izgleda novija praksa DO-a, jer se shvatilo da uvjetne osude baš i nemaju smisla, posebice ne uzastopne (iako ranije to nije bio problem).

Znači, kao što je i Sivko naveo, na kaznu zatvora se osuđujete, a zatim vam se određuje da ćete tu kaznu zatvora "odraditi" na način da obavite rad za opće dobro. Ne idete u stvarni zatvor. U biti, rad za opće dobro nije nikakva posebna vrsta kazneno-pravne sankcije već način izvršenja izrečene kazne, u vašem slučaju kazne zatvora.

Ukoliko priznate djelo i sudu navedete da se slažete sa vrstom i mjerom sankcije koju predlaže DO, sud vam ne može izreći težu vrstu ni veću mjeru sankcije od ove koju predlaže DO, može se ili složiti s tim prijedlogom ili izreći blažu sankciju ili mjeru.

A sam rad nije ništa strašno, otići ćete do svog probacijskog službenika na razgovor da se vidi najbolji način da vas se "utilizira" odnosno odredi rad koji će najbolje odgovarati vašim sposobnostima, zdravstvenom stanju te vremenu kojeg imate na raspolaganju. Apsolutno ništa strašno. Uvijek se vodi računa da se način izvršenja rada i vrijeme maksimalno prilagodi osuđeniku.

Zahvaljujem Vam od srca.

E pa to bi bilo odlicno kad bi bi sud prihvatio rad za opce dobro.

Mene je strah(ne znam kako to ide na sudu) da ne bi sud odlucio ipak da bude kazna zatvora.Ili kao sto sam vec navela da li je moguce da sud donese odluku da bude manja kazna zatvora a ostatak rad za opce dobro. 

I molim Vas ako mi mozete pojasniti kako to sad ide sa potvrdjivanjem optuznice. Da li optuzno vijece suda bez prisustva mene i odvjetnice donese potvrdu optuznice? Koliko vremenski otprilike traje potvrdjivanje optuznice?

I sto dalje? Koliko se puta moram pojaviti na sudu ako sam vec priznala i u optuznici to stoji i naravno ako se slozim sa donesenom presudom? Nadam se da bude rad za opce dobro ili bilo sto drugo samo ne kazna zatvora(bas me strah da ne bi bilo zatvor)jer mi je pravnica nesto napomenula moglo bi biti bar mjesec dana zatvorske kazne..😔

Ispricavam se na poduzem postu i pitanjima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, Nanaa je napisao:

E pa to bi bilo odlicno kad bi bi sud prihvatio rad za opce dobro.

Mene je strah(ne znam kako to ide na sudu) da ne bi sud odlucio ipak da bude kazna zatvora.Ili kao sto sam vec navela da li je moguce da sud donese odluku da bude manja kazna zatvora a ostatak rad za opce dobro.

Ukoliko priznate djelo i suglasite se s predloženom vrstom i mjerom sankcije - sudu su ruke vezane u smislu da ne može ići na gore po vas. Pravna podloga za to nalazi se u čl. 417a st. 6. i 7. ZKP-a.

Ova opcija se nekim "miksom" koju spominjete (dio zatvor dio rad) nije moguća, jer ponavljam da je rad za opće dobro način izvršenja cjelokupne izrečene kazne. Postoji djelomična uvjetna osuda, koja kombinira klasičnu kaznu i uvjetnu osudu, ali to se ne predlaže u vašem slučaju.

Prije 5 minuta, Nanaa je napisao:

I molim Vas ako mi mozete pojasniti kako to sad ide sa potvrdjivanjem optuznice. Da li optuzno vijece suda bez prisustva mene i odvjetnice donese potvrdu optuznice? Koliko vremenski otprilike traje potvrdjivanje optuznice?

Biti ćete pozvana na sjednicu optužnog vijeća, iako niste dužna pojaviti se tamo (bitno je da budete uredno pozvana). Odaziv bi bio obvezatan ukoliko bi se donijela presuda na temelju sporazuma, ali zato trebate i DORH da pristane na to, što bi trebalo provjeriti, pa se moguće znatno pojednostavni i ubrza postupak (sve može završiti u fazi optužnog vijeća).

O vremenu neću, jer je to sfera nagađanja, pa i vidovnjaštva, no okvirno par mjeseci računajte svakako.

Prije 11 minuta, Nanaa je napisao:

I sto dalje? Koliko se puta moram pojaviti na sudu ako sam vec priznala i u optuznici to stoji i naravno ako se slozim sa donesenom presudom?

Ukoliko priznate i složite se sa sankcijom, sve bude gotovo na prvoj raspravi, možete se i odreći prava na žalbu, pa će presuda ujedno postati i pravomoćna te će se krenuti u izvršenje rada prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 15 minuta, G-man je napisao:

Ukoliko priznate djelo i suglasite se s predloženom vrstom i mjerom sankcije - sudu su ruke vezane u smislu da ne može ići na gore po vas. Pravna podloga za to nalazi se u čl. 417a st. 6. i 7. ZKP-a.

Ova opcija se nekim "miksom" koju spominjete (dio zatvor dio rad) nije moguća, jer ponavljam da je rad za opće dobro način izvršenja cjelokupne izrečene kazne. Postoji djelomična uvjetna osuda, koja kombinira klasičnu kaznu i uvjetnu osudu, ali to se ne predlaže u vašem slučaju.

Biti ćete pozvana na sjednicu optužnog vijeća, iako niste dužna pojaviti se tamo (bitno je da budete uredno pozvana). Odaziv bi bio obvezatan ukoliko bi se donijela presuda na temelju sporazuma, ali zato trebate i DORH da pristane na to, što bi trebalo provjeriti, pa se moguće znatno pojednostavni i ubrza postupak (sve može završiti u fazi optužnog vijeća).

O vremenu neću, jer je to sfera nagađanja, pa i vidovnjaštva, no okvirno par mjeseci računajte svakako.

Ukoliko priznate i složite se sa sankcijom, sve bude gotovo na prvoj raspravi, možete se i odreći prava na žalbu, pa će presuda ujedno postati i pravomoćna te će se krenuti u izvršenje rada prije.

Hvala Vam! 

Ovo mi nije bilo jasno,traze kaznu zatvora ali predlazu zamjenu... pa sam zbog toga u strahu da ipak sud ne odluci zatvor. 

Znaci ako predlazu zamjenu sud bi to mogao prihvatiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 minuta, G-man je napisao:

Morati će prihvatiti ako priznate djelo te se suglasite sa tom predloženom sankcijom.

Hvala Vam na odgovorima. Sad sam mirnija,psihicki sam bila slomljena kao prvo zbog ucinjenog(kajem se i nadoknadila sam stetu nanjetu ali ipak me ubija zasto sam to napravila,ali sad sta je tu je)a i naravno strah zatvora.

Sve najbolje Vam zelim!

Da bar mogu da Vam se nekako oduzim jako ste mi svi pomogli pogotovi Vi G-man. Odgovore osnovne nisam mogla dobit od odvjetnice,zato Vama hvala od srca! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...
, Nanaa je napisao:

Naravno,javim ishod!🙂

Hvala i Vama! Lp

Poštovanje. Molim Vas za pomoc.

Dobila sam poziv na rociste zakazano 14.12. E sad,imam problem. Do odvjetnice nikako nisam mogla doci zadnjih mjesec dana od poziva(nikad me ne moze primiti,nezz.zbog cega..) da bi dosla u cetvrtak do nje.. e tu sad nastaje problem. Nadala sam se da idemo na sud i da ce me braniti,naravno kao moja odvjetnica. Medjutim,ona meni kaze da niti slucajno ne izlazimo na sud jer cu zavrsit u pritvoru.

Trazi 1000€ da se moj predmet stavi u ladicu(nisam za to ali..) na moje pitanje a sto ako meni ponovno dodje poziv cca za 3,4,mjeseca.odg.je bio pa ici cemo ponovno tako! Na pitanje pa koliko ce to mene kostati onda,nisam dobila odg.kao ni na ostala pitanja..

Njen odg.je bio da je ovo najbolja solucija,nekog podmitit. I da mene na sudu nece slusati,nebitno sto sam priznala,sto se kajem,sto DORH je trazio 11(jedanaest)mj.zatvora ali i zamjenu za rad za opce dobro(ona tvrdi da nece pristati nego ce biti zatvorska kazna)nebitno sto je moje zdravstveno stanje jako lose,sto skrbim za bebom od 3 mj.jer kcer koja zivi kod mene isto ima zdravstv.problema..kaze da to sud nista ne zanima...

E sad,molim Vas,sto mi je ciniti? Da li je kasno da uzmem drugog odvjetnika(imam samo jos par dana)? Ili da idem sama na sud? Molim Vas pomozite,zaista ne znam sto mi je ciniti..lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Nanaa je napisao:

Poštovanje. Molim Vas za pomoc.

Dobila sam poziv na rociste zakazano 14.12. E sad,imam problem. Do odvjetnice nikako nisam mogla doci zadnjih mjesec dana od poziva(nikad me ne moze primiti,nezz.zbog cega..) da bi dosla u cetvrtak do nje.. e tu sad nastaje problem. Nadala sam se da idemo na sud i da ce me braniti,naravno kao moja odvjetnica. Medjutim,ona meni kaze da niti slucajno ne izlazimo na sud jer cu zavrsit u pritvoru.

Trazi 1000€ da se moj predmet stavi u ladicu(nisam za to ali..) na moje pitanje a sto ako meni ponovno dodje poziv cca za 3,4,mjeseca.odg.je bio pa ici cemo ponovno tako! Na pitanje pa koliko ce to mene kostati onda,nisam dobila odg.kao ni na ostala pitanja..

Njen odg.je bio da je ovo najbolja solucija,nekog podmitit. I da mene na sudu nece slusati,nebitno sto sam priznala,sto se kajem,sto DORH je trazio 11(jedanaest)mj.zatvora ali i zamjenu za rad za opce dobro(ona tvrdi da nece pristati nego ce biti zatvorska kazna)nebitno sto je moje zdravstveno stanje jako lose,sto skrbim za bebom od 3 mj.jer kcer koja zivi kod mene isto ima zdravstv.problema..kaze da to sud nista ne zanima...

E sad,molim Vas,sto mi je ciniti? Da li je kasno da uzmem drugog odvjetnika(imam samo jos par dana)? Ili da idem sama na sud? Molim Vas pomozite,zaista ne znam sto mi je ciniti..lp

Da,zaboravih napisati da je rekla kako bi bilo pametno da odem ako imam nekog negdje van HR pa da kao budem zaposlena tamo ili da mi oni daju nekakvu potvrdu da sam kod njih..niti tu mi nista nije bilo jasno.kad sam ju pitala kako to misli odg.je ma hajde moram jos vidjeti..to bi po mom bilo kao da sam pobjegla tj.bjezim od zakona i smatram da bi si napravila jos vecu stetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Nanaa je napisao:

Poštovanje. Molim Vas za pomoc.

Dobila sam poziv na rociste zakazano 14.12. E sad,imam problem. Do odvjetnice nikako nisam mogla doci zadnjih mjesec dana od poziva(nikad me ne moze primiti,nezz.zbog cega..) da bi dosla u cetvrtak do nje.. e tu sad nastaje problem. Nadala sam se da idemo na sud i da ce me braniti,naravno kao moja odvjetnica. Medjutim,ona meni kaze da niti slucajno ne izlazimo na sud jer cu zavrsit u pritvoru.

Trazi 1000€ da se moj predmet stavi u ladicu(nisam za to ali..) na moje pitanje a sto ako meni ponovno dodje poziv cca za 3,4,mjeseca.odg.je bio pa ici cemo ponovno tako! Na pitanje pa koliko ce to mene kostati onda,nisam dobila odg.kao ni na ostala pitanja..

Njen odg.je bio da je ovo najbolja solucija,nekog podmitit. I da mene na sudu nece slusati,nebitno sto sam priznala,sto se kajem,sto DORH je trazio 11(jedanaest)mj.zatvora ali i zamjenu za rad za opce dobro(ona tvrdi da nece pristati nego ce biti zatvorska kazna)nebitno sto je moje zdravstveno stanje jako lose,sto skrbim za bebom od 3 mj.jer kcer koja zivi kod mene isto ima zdravstv.problema..kaze da to sud nista ne zanima...

E sad,molim Vas,sto mi je ciniti? Da li je kasno da uzmem drugog odvjetnika(imam samo jos par dana)? Ili da idem sama na sud? Molim Vas pomozite,zaista ne znam sto mi je ciniti..lp

Zahvaljujem na odgovoru. Znaci da mi je to najbolja opcija..samo ne znam da li je sad kasno. Kako to prolazi na sudu ako je njeno ime na pozivu za rociste

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, sivko je napisao:

Treba uzet drugog odvjetnika.

I ja mislim. Obično ne treba mito da bi se odgodilo ročište, pogotovo u ovakvoj zdravstvenoj situaciji. Da postoje osnove za određivanje istražnog zatvora, već biste sjedili u njemu. Ako je DORH tražio zamjenu za rad za opće dobro, sud gotovo izvjesno neće suditi preko tog prijedloga, a ako se Vi suglasite s kaznom, veću kaznu od te ne možete dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 29 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

I ja mislim. Obično ne treba mito da bi se odgodilo ročište, pogotovo u ovakvoj zdravstvenoj situaciji. Da postoje osnove za određivanje istražnog zatvora, već biste sjedili u njemu. Ako je DORH tražio zamjenu za rad za opće dobro, sud gotovo izvjesno neće suditi preko tog prijedloga, a ako se Vi suglasite s kaznom, veću kaznu od te ne možete dobiti.

Hvala na odgovoru. Danas me odvj.kontaktirala i kaze da ako se pojavim na sudu da odmah idem u zatvor jer sam prekrsila uvjetnu. Prvo kazneno djelo pocinjeno prosle god.u 11mj a drugo u 12mj.pravomocna presuda donesena ove godine u 02.mjesecu. Ona tvrdi da sam vec tad kod drugog kaznenog djela bila pod uvjetnoj. Da li je to zaista tako ili tece od dana pravomocnosti?  Zadnje sto sam dobila je da DORH me osudio na 11mj.zatvora s time da predlazu da sud temeljem clanka 55.stavka 1.2.KZ/11 kaznu zatvora u trajanju od 11mj zamjeni radom za opce dobro. 

Ja vise zaista ne znam sto mi je ciniti.strah me otici i uzeti drugog odvjetnika,kako sa ovom prolazim tko zna kako bi drugi.sad se drzim ajmo reci za ovu slamku spasa. Priznajem kriva sam,sve pristajem samo da bi izbjegla kaznu zatvora.mislim da cu totalno skrenut od ovog svega. Ja bi isla na sud ali ona tvrdi za tu sutkinju u OS da bi me odmah u pritvor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija