Jump to content

ništetna kupoprodaja


ferdo6

Preporučene objave

Tijekom pregovora o razvrgnuću suvlasničkog zemljišta, odvjetnik protustranke je isto prodao (u ½ dijela). Problem je u tome što je zemljište prodao ispod tržišne cijene (5220 m2 po cijeni 7.400,00 kn- u  centru grada) i to suprugu sutkinje u gradu u kojemu se zemljište nalazi. Navedeno je uknjiženo u rekordnom roku od 2 dana  na ime supruga sutkinje. Zastupajući se sam, podigao sam tužbu radi ništetnosti, jer takav ugovor smatram nemoralnim, tim više što je spomenuti odvjetnik prijatelj sutkinje i njezina supruga. To je bilo nesporno i na sudu, no izgubio sam i  na drugostupanjskom sudu. Napominjem da je protustranka  potpisala spornu kupoprodaju- meni tvrdeći da je bila prisiljena- nije htjela svjedočiti na sudu. Naznačio sam VPS : 20.000,oo kn. Isplati li se protiv te sprege sudaca i odvjetnika podignuti ustavnu tužbu, ili ih pustiti da po provinciji rade što hoće. I koliko to sve košta ?.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na koji način mislite da su Vam postupanjem prvostupanjskog i drugostupanjskog suda povrijeđena ustavna prava navedena u Ustavu? Što znači da protustranka nije htjela svjedočiti na sudu? To znači da je niste ni predložili, ili da je došla i nije htjela dati iskaz? Je li je sud onda kaznio, s obzirom da nije dala opravdani razlog za odbijanje svjedočenja? 

Nadalje, je li cijena 1.000,00 EUR/m2 ili sveukupno? S obzirom da nešto mora biti očigledno ispod tržišne cijene da bi se moglo govoriti o prekomjernom oštećenju... 

Nadalje, na koji način to utječe na Vas? Protustranka je raspolagala svojim suvlasničkim udjelom u okviru svojih ovlasti, i to Vaša prava na Vašem suvlasničkom udjelu nimalo ne umanjuje niti ugrožava, samo Vam se suvlasnik drugačije zove...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija