Jump to content

Otirač za noge


Fussmatte

Preporučene objave

Prijatelj je prilikom pranja auto na benziskoj u Austriji  u boxu pokupio tuđe gumene tepihe za noge i pospremio ih u gepek.

Nakon par dana dobio je od policije poziv za razgovor ,optužen je za krađu auto tepiha za noge.

Između je posjetio benzinsku pumpu i pokušao vratiti tepihe ,oni su ga upoznali da je podignuta prijava i da izuzet snimak sa benzinske tankstele.

Kako on za par dana mora dati izjavu  u vezi stim ili dati ime vozača koji je vozio auto.

Molim za savjet ,pošto oni imaju uvid u video zapis sto je najbolje uraditi i da li se utvrđuje identitet osobe na video zapisu ,ako vlasnik napiša da je neko drugi vozio auto a taj nije dostupan u Austriji.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kako je u Austriji, ali kod nas ne bi prihvatili osobne podatke koji se ne mogu provjeriti.

Međutim, kako se radi o kaznenom djelu koje se progoni po privatnoj tužbi (opet, kod nas, ne znam kako je tamo), oštećenom bi onda mogli bili ustupljeni osobni podaci vlasnika vozila, pa neka to riješi direktno s njim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte ni pokusavati da se igrate sa Austrijskom policijom. Mozete dostaviti lazne podatke o vozacu ali vam ide novcana kazna i ako je ne platite, doci ce vam ovrha na HR adresu uvecana za troskove koji nisu mali. Tj. morali bi poslati na sud, a sudski troskovi su oko 900€ plus iznos kazne.
Radije dajte izjavu da ste ih greskom uzeli i naknadno utvrdili da nisu vasi, ispricajte se, recite da niste znali kako doci do vlasnika i kako da ih vratite (posebno ako vec postoji snimak da ste se vracali na pumpu) i zamolite za neku minimalnu kaznu. Kada vam izdaju uplatnicu imate rok od 30 dana da je platite. 

Nisu ni ludi ni nesposobni i znati ce ako ih idete lagati, pa cete ih jos izazvati da vam nakaleme i sto jeste i sto niste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija