Jump to content

molim pomoć -gradeći sebi hotel meni srušili sobu


ŽAKLINA11

Preporučene objave

Molim pomoć,

moj susjed je gradio hotel koji je naslonjen na moj zid .Čim je počeo rušiti  počeli suni moji problemi  u l studenom 2018 godine. Probudila sam se prekrivena ja i krevet  žbukom ,Reagirala sam i   potražila  vlasnika  koji me molio d se strpim i da će oni sve što je srušeno sanirati  (ja sve imam slikano i snimljeno i kompletnu prepisku s njim).Popustili  su svi spojevi na zidovima i stropu.

Predstavnik stanara  koji živi u stanu iznad mene (i njemu je nanesena šteta)je pokušao reagirati i tražiti zaštitu od svih institucija međutim nitko nije   došao i vidio o čemu se radi/imamo sve te dopise/ onda sam ja kako je vrijeme prolazilo a  sve je bilo gore a gazda je sam o pisao molim strpite se  sve ćemo  popraviti Naravno ja u toj sobi ne spavam od  studenog 2018 godine .Ja  sam išla i na građevinsku inspekciju koji su kazali da oni ne izlaze na teren ,  zvala policiju koja je napravila zapisnik iii tako je prošlo vrijeme  i gazda je otvorio hotel.U međuvremenu je i on  njegov nadzorni organ bio i vidio koju su štetu napravili i  ništa. Otvorili su hotel i tada je odjednom jedan dan  iz stropa i počela curiti  voda i svi su se zidovi nalili prljavim vodom. Dakle nisu  napravili krov kako treba. Ponovo sam mu pisala  ,najprije  je negirao a onda  vidio da je šteta i uputio me  kod osiguravajućeg društva da se njima javim za štetu. Svakako ovo sve predugo traje a  ja spavam u malo sobi moje kćeri a kad ona dođe sa studija spavamo zajedno u malom krevetu. Moje je pitanje osim što mi mora sanirati štetu  imam li pravo za neku odštetu radi tog što tu sobu ne mogu koristiti preko godinu dana  , rekla sam gdje sada spavam, Gazda je prilično bahat i ,ovaj  osiguravajućoj kući također/ kaže čekajte niste jedini/,Što mi savjetujete a da ne idem u sudski proces koji će opet trajati. U međuvremenu sam zvala i vještaka koji je procijenio  štetu ali su mi rekli da to na sudi nije dovoljno jer sud svoje vještake šalje. Htjela bi izbjeći, (dugotrajni)i sud . Mogu li tražiti i naknadu za pretrpljenu štetu zbog uvjeta u kojima živim još uvijek  ? Sada je  sve puna vlage i čekam sanaciju .Imam svu prepisku, sve slikano i snimljeno. Molim odgovor,Ivnaka

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukratko, ako Vam vlasnik susjedne nekretnine ne želi dobrovoljno podmiriti nastalu štetu ili popraviti Vašu nekretninu, jedina je opcija (dugotrajni) sud. Redovni pravni put je takav da ćete prvo pokrenuti postupak radi osiguranja dokaza, gdje će vještak i sud izaći na očevid u Vašu nekretninu, utvrdit će se stanje štete i njezina visina, te Vi tada možete pristupiti samostalno popravcima svoje nekretnine, platiti ih, a naknadu plaćenoga tražiti od vlasnika susjedne nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru
Molim samo još nešto,   imam li  pravo osim na  saniranja  materijalne štete  tj-zidova ii ostale  vidljive štete  i na neku naknadu za nekorištenje te prostorije .
Ne koristim je gotovo 15 mjeseci otkako se sve počelo rušiti i  urušvati, voda curiti,,,,.Spavam i danas u fotelji u dnevnom boravku..
hvala Ivanka

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija