Jump to content

Pečaćenje kuće


loolipop

Preporučene objave

Molim vas za pravnu pomoć.

U kući u kojoj nitko ne živi već preko 10 godina je pozvana policija zbog stalnih provala. Jedna od suvlasnica je pozvala policiju i rekla kako je već nekoliko puta mijenjala brave i unatoč tome vikendom mlađarija ulazi u kuću i tamo se zabavlja. Kuća nema nikakvih vrijednosti, samo stari namještaj i 1 bojler koji je ukraden. Policajac odlučuje zapečatiti kuću. I to je bilo prije 6 godina. Danas je kuća u procesu kupoprodaje. Proces dugo (i još uvijek) traje jer kuća ima preko 30 suvlasnika, a najvjerojatnije će stići do čistog vlasništva jer su svi pristali na prodaju. Novi vlasnik, koji je trenutno upisan na vlasničkom listu s 50% vlasništva odlazi u istu PP i traži od policije da sada nakon 6 godina dođu maknuti pečat kako bi mogao ući u svoju kuću. Policajci u nevjerici odgovaraju da 1. nemoguće je da je njihov kolega prije 6 god. zapečatio kuću samo zbog provala, 2. mogu maknuti pečat samo uz nalog suda i 3. za micanje pečata traže i suglasnost svih suvlasnika. A uz to su, po starom običaju, izuzetno drski i neugodni, pretpostavljajući da kupac laže.

U dva navrata koliko je kupac išao na policiju, svaki puta bi dobio drugačiji odgovor što ukazuje da policajci ni sami ne znaju kako postupiti. Tražim zakone po internetu, ali ne nalazim ništa o tome  da li je policija imala pravo zapečatiti kuću. I povrh svega, nejasno je zašto bi kupac sada morao plaćati odvjetnika i sudske troškove (ili imao bilo koje druge troškove) ukoliko se kuća nije ni trebala pečatiti. Mislite li da bi pisani zahtjev upućen PP u kojem bivša vlasnica daje izjavu o pečaćenju kuće prije 6 god. bio dovoljan da policija makne pečat? 

Molim vas za savjet kako postupiti!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija