Jump to content

Krađa parfema


Hodaj

Preporučene objave

Lijep pozdrav. Napravila sam jednu od najvećih gluposti u povjesti čovječanstva. Naime u zadnji mjesec dana (prije toga nikad ništa nisam ukrala) u dm trgovini sam otuđila nekoliko parfema. Znaci to se desavalo kroz mj dana u vise poslovnica dok tome nisu prodavaci stali na kraj jer su me naravno sad zadnji put uhvatili. Dosla je policija, uzeli su podatke i rekli mi samo kad smo izasli da nece biti nista ali da dm moze pokrenuti privatnu tuzbu. Problem je sto sam bila sa sinom. Snimke kao i papir tj zapisnik iz dma su predani na policiju. Zanima me kakve su sankcije, mogu li mi prije svega uzeti dijete (svi mogu svjedociti da sam inace savrsena majka osim sto sam tu glupost s njim napravila). Znaci li to sto su dmovi papiri i snimke poslani na policiju da ce mi policija doci kuci, da cu ici u zatvor, da ce mi oduzeti sina? Stetu kroz svih ovih mj dana pojedinacnu mogu odokativno procijeniti na 6000-7000kn po mojoj procjeni. Molim vas pomozite i recite kome da se obratim spremna sam i platiti sve otudjeno samo da moj zivot ponovo bude sredjen. Hvala najljepsa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po onome što su Vam policajci rekli, zaključujem da je bilo manje. Dakle, za ovo konkretno djelo policija neće provoditi izvide i podizati kaznenu prijavu po službenoj dužnosti, ali to ne isključuje mogućnost da će dm, sada kada im je poznat Vaš identitet, možda pregledati nadzorne snimke i utvrditi da ste sudjelovali u više krađa, pa će to dojaviti policiji i policija će ipak morati podići kaznenu prijavu protiv Vas. U tom slučaju, bit će podignuta optužnica protiv Vas, a ako ste ranije neosuđivani, vjerojatno ćete dobiti uvjetnu osudu. Ovaj eventualni kazneni postupak (zasad je tu sve "ako") neće utjecati na Vašu skrb za sina, a definitivno je lekcija Vama da se ne upuštate u daljnje avanture ove prirode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najljepsa vam hvala. Najvaznije mi je da nece utjecati na sina. U to ste sigurni? Naravno da mi nikada vise nece pasti na pamet. Ali nikada. Da, sve snimke odnosno kradje su poslali u policiju. I taj njihov zapis (dmov). Znaci li to da ce optuznica nuzno biti podignuta ili je normalno da Je takva procedura tj da se salju video zapisi i taj papir? Voljela bih cak sama otici na policiju provjeriti ali ako mi vi mozete pomoci naravno da bih radi sramote radije s vama se posavjetovala. Najvaznije mi je ono - zbog tih kradja ne moze utjecati na mog sina odnosno czss ili da mi ne daj Boze oduzmu dijete? Hvala najljepsa evo bila bih zahvalna da na sve odgovorite. Veliko hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jest, takva je procedura glede prikupljanja dokaza, proći će neko vrijeme prije nego što se cjelokupna dokumentacija pripremi, a onda se spis šalje općinskom državnom odvjetniku koji podiže optužnicu, no prije toga ćete svakako dobiti poziv, bilo od policije, bilo od ODO, da Vas se ispita uz snimanje iskaza. Nakon toga ćete moći i izvršiti uvid u spis kod državnog odvjetnika i vidjeti sve što Vas tereti. MUP o tome ne obavještava CZSS, osim ako je ustanovljena neka druga okolnost kod Vas koja bi negativno utjecala na dobrobit djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo ja, otac ne placa alimentaciju nit ga zeli vidjeti. Zivim sa roditeljima skupa brinemo o djetetu i zbilja ima sve potrebno, hvala Bogu sto svjedoka imam od vrtica do ljudi koji me znaju da sam normalna i brizna majka samo sam ovu glupost napravila. Nikad kaznjavana nikad nista. Sto mislite hoce li mi oduzeti dijete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac je dužan plaćati alimentaciju, jer je to pravo koje pripada djetetu i ukoliko je po tom pitanju nemaran, tada se možete pokušati namiriti prisilnim putem. To je zakonita opcija i daleko je bolja od pribavljanja sredstava krađom.

Također, dijete ima pravo na susrete i viđanja s ocem, jer samo zadovoljavanje njegovih materijalnih potreba apsolutno nije dostatno za njegov razvoj. Vrlo je loše i zabrinjavajuće da dijete ne želi vidjeti oca i tu Vam nikakvi svjedoci ne mogu pomoći.

Trebate biti realni i prihvatiti činjenicu da ste napravili puno više pogrešaka od samo jedne, tako da možete očekivati da Vam se u priču uključi i CZSS, eventualno otac Itd.

Ključno pitanja je zašto kradete i što je s tim alkoholom kojega spominjete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne zelim Vas plasiti, ali iz iskustva i prakse, jedan slican slucaj gdje je majka zatecena u vidno alkoholiziranom stanju (ne kazem da ste i Vi) krenulo se u postupak oduzimanja skrbi nad djecom. Ono sto sam Vam zelio ovime reci je da nastavite kao i prije kao sto ste spomenuli: savrsena majka prema svom djetetu koja ne krade (ne znam iz kojih razloga- Vi to najbolje znate). Ako je nedostatak novca, kao sto Vam je Borbena rekla, zatrazite prisilnim putem da Vam bivsi suprug nadoknadi neplacanje alimentacije jer ako to imate utvrdjeno presudom, a on ju ne izvrsava cini kazneno djelo Povrede duznosti uzdrzavanja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija