Jump to content

Dužina trajanja pripravničkog staža


wileda

Preporučene objave

Pozdrav, u ustanovi socijalne skrbi trenutno odrađujem pripravnički staž kao socijalna radnica. S poslodavcem sam potpisala ugovor na određeno u trajanju od 12 mjeseci i nalazim se na polovini odrađenog staža. Ukazuje mi se prilika za zasnivanje radnog odnosa sa drugim poslodavcem koji nije u sustavu socijalne skrbi, ali je za radno mjesto dovoljna moja obrazovna kvalifikacija. Interesira me postoje li situacije u kojima je moguće skratiti period odrađivanja staža i steći uvjete za polaganje stručnog ispita?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...
, wileda je napisao:

Interesira me postoje li situacije u kojima je moguće skratiti period odrađivanja staža i steći uvjete za polaganje stručnog ispita?

Ne.

Prije 10 minuta, Mima50 je napisao:

A ako se radi o istom poslodavcu, jer se ukazalo slobodno radno mjesto (zamjena za porodiljni)?

I dalje, tek po isteku pripravničkog staža možete pristupiti polaganju stručnog ispita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače, stručni ispit kao uvjet vam ionako nije prednost kod zapošljavanja, tj. kod zapošljavanja je irelevantan, jedino ga morate položiti u utvrđenom roku kod zaposlenja. Što u prijevodu znači, ako sada imate 6 mjeseci iskustva u stupnju stručne spreme za koje bi se u budućnosti natjecali i steknete još 6 mjeseci kod drugog poslodavca u istom stupnju stručne spreme i ako se na natječaju u službi traži 12 mjeseci iskustva u stupnju stručne spreme za koje je raspisan natječaj, stručni ispit možete polagati u roku utvrđenom u ugovoru o radu. To bude najčešće u takvim slučajevima nekoliko mjeseci nakon rasporeda na radno mjesto, a ne nakon godine dana kao kod pripravnika/vježbenika.

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija