Jump to content

Ovrha alimentacija


zozok555

Preporučene objave

Imam otvoren zasticeni racun, nalog u Fini (uzdrzavanje djeteta). Sa place mi je izuzet ovrhe isplacivano cca 1600 hrk na zasticeni  ostali dio netto place sve je islo na redovni blokirani i podmirivao se dug po sudskom rjesenju. Dug prema  rjesenju je u cijelosti podmiren, Fina mi ustupila ocevidnik gdje je vidljivo da je sve naplaceno sto je potvrdila i djelatnica Fine ali svaki mjesec naplacivat ce se prisilna naplata dodjeljenog iznosa alimentacije.  Poslodavac mi i dalje sprovodi isplatu place kao da sam duzan po ovrsi alimentacije , isplacuje mi na zasticeni racun dio izuzet ovrhe za uzdrzavanje djeteta a dug je u cijelosti podmiren.

Kako se otplacivala ovrha za uzdrzavanje djeteta , ovrha za ostale trazbine je bila u redoslijedu cekanja do proslog mjeseca kad se pocela i ona naplacivat jer je alimentacija podmirena.

Obzirom da sam podmirio cjelokupan dug sa zakonskim kamatama za ovrhu alimentacije da li poslodavac i dalje  mora isplacivat placu ( cca 1600 hrk na zasticeni) ili mora isplacivat iznos izuzet ovrhe za ostale trazbine + iznos redovne alimentacije.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovaj način je bilo naloženo Fini da namiri dugovanje na ime alimentacije, a koje je bilo dospjelo u trenutku podnošenja zahtjeva za izravnu naplatu. Te postoji i drugi dio zahtjeva, a koje nalaže Fini da svaku buduću dospjelu obvezu na ime alimentacije, također prisilno naplati. I ovako postupanje se ima provoditi sve dok postoji Vaša zakonska obveza uzdržavanja ili do drugačije odluke suda (možete predložiti obustavu postupka), a do tada je poslodavac dužan postupati kao i dok se naplaćivala nepodmirena obveza na ime alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija