Jump to content

Povrat poreza - vraćanje preplate


c_moonshine

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Da skratim koliko je moguće. Dobio sam porezno rješenje nedavno. Na njemu piše da su mi uplatili previše povrata te da im sad moram vratiti tu njihovu preplatu. A sve zbog toga što je (sada bivši poslodavac kasno predao JOPPD za 2018. godinu.) Što mi je najbolje činiti, uložiti žalbu, javiti se bivšem poslodavcu, itd? 

Unaprijed hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bivsi poslodavac nije predao JOPPD pa je ispalo da dobivate veci povrat, a nakon sto je predan, su shvatili da niste trebali toliko dobiti pa traze razliku natrag? Ako je tako, onda najbolje da im vratite jer ocito nemate pravo na taj novac, nego ste ga dobili greskom, tj. nemarom/zaboravom bivseg poslodavca, ali to ne znaci da ga ne morate vratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je to jasno, ja sam novac već vratio, naravno, ali eto ja sam morao iskeširati to, a poslodavcu se neće apsolutno ništa dogoditi, a da ja kojim slučajem nisam to vratio sjela bi mi ovrha odmah. Jel ima uopće smisla da uložim žalbu poreznoj sad nakon što sam vratio novce? Suludo mi je da ja moram nešto vraćati nakon godinu dana zbog greške koje nije moja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao sto ste imali pravo na povrat poreza, imali ste i obvezu prijaviti poreznoj da je pogrijesila cim ste primili previsoki iznos povrata jer je u rjesenju sve pisalo pa se moglo primjetiti da fale neki prihodi (a greske se dogadaju svima). Ali ste vjerojatno isli metodom ako prode, prode, zbog cega Vas ne krivim, svi (ili vecina) bi to napravili.

Koga biste tocno tuzili, kome bi se zalili i zbog cega? Stete teoretski nije bilo, jer ste dobili novce koji nisu Vasi. I kad Vam bankomat izbaci previse novaca nego ste trazili ce Vas banka brzo kontaktirati i traziti povrat.

Da se razumijemo, pravnici ce Vam nadam se odgovoriti postoji li kakva mogucnost zalbe ili tuzbe, ali s nepravnicke strane, ja tu ne vidim problem. A ovisno o visini povrata, s poreznom se sigurno moze dogovoriti o placanju na rate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Sličan slučaj, samo što se radi o greški Porezne uprave. Osoba je imala uredne obračune svega, ali su očito obračunali po starom odbitku za 2017. i isplatili.

I sad traže povrat za 2018.

Jesmo li svi mi dužni znati obračunavati sve ili se čovjek može pozvati na nemar službenika? Ovo više nema veze sa zdravim razumom. Čemu onda služe službenici?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija