Jump to content

Jednokratna pomoć novorođenče


Stdir

Preporučene objave

Pozdrav, imam jedno pitanje ako je netko imao istu situaciju. Imam dvoje djece sa ženom iz prvog braka, djeca žive s bivšom ženom s tim da s menom provode vrijeme preko tjedna i praznike i skrbim naravno o njima i plaćam alimentaciju kako je i propisano. 

Sad sam dobio treće dijete sa drugom ženom i od grada Splita sam dobio jednokratnu isplatu za novorođenče kao da imam jedno dijete 2000 kn umjesto 55 000 kuna za troje djece, na što sam naravno uložio žalbu jer smatram to nepravednim pošto skrbim za svih troje jednako.

na njihovim stranicama stoji: “Novčani iznos naknade za novorođeno dijete ovisi o broju djece u obitelji roditelja podnositelja zahtjeva koji s njim žive u zajedničkom kućanstvu, odnosno roditelja kojem su djeca dodijeljena na brigu i skrb temeljem pravomoćne presude o razvodu braka, odnosno odobrenog Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi ili pravomoćnog rješenja o dodjeli djece na brigu i skrb u slučaju prestanka izvanbračne zajednice”

Zanima me jel imao netko slično iskustvo i da li je grad u pravu ili ja?

ispričavam se ako pitam na krivom dijelu foruma

hvala i pozdrav

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, Borbena7 je napisao:

Mišljenja sam da su ispravno postupili tj. da Vas nisu zakinuli.

Da, ali ne razumijem kako je to pravedno ako jednako skrbimo ja i bivša žena o djeci, pretpostavljam da će ona imati pravo ako bude imala treće a ja ne. Nije mi to jasno po kojoj logici se to vodi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 25 minuta, Borbena7 je napisao:

Novčani iznos naknade za novorođeno dijete ovisi o broju djece u obitelji roditelja podnositelja zahtjeva koji s njim žive u zajedničkom kućanstvu, a Vaša žive s majkom.

Da, hvala vam na odgovoru. Piše na njihovim stranicama ”odnosno odobrenog Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi”, pa me to buni, na što se to odnosi, pošto imamo zajedničku skrb. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija